FőoldalForum IndexKeresésBejelentkezésRegisztráció
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2014 Július 23, 09:48:06

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Új hozzászólások
írta Sol
[2014 Július 18, 15:55:39]

írta Sol
[2014 Július 17, 00:55:11]

[2014 Július 16, 21:47:14]

írta Sol
[2014 Július 10, 04:18:47]

írta Moebius
[2014 Július 07, 22:10:18]

[2014 Július 07, 10:52:53]

írta Steel
[2014 Július 04, 22:48:35]

írta Sol
[2014 Július 04, 18:40:52]

írta thrall
[2014 Június 24, 08:42:10]

írta thrall
[2014 Június 19, 21:20:01]

írta Girion
[2014 Június 19, 10:16:44]

írta thrall
[2014 Június 18, 19:24:40]

írta thrall
[2014 Június 18, 19:04:57]

írta thrall
[2014 Június 16, 13:29:56]

írta Sol
[2014 Június 12, 14:23:59]
Írta Sol Dátum 2014 Július 07, 21:17:00
Megnyitottam a facebook oldal, íme a linkje: http://www.facebook.com/tukorkapu

Kérek mindenkit, aki még feltekint ide, az csatlakozzon, hamarosan a nem-játékokkal kapcsolatos témákat is felhelyezem oda, aztán majd ott beszélgethetünk tovább ezekről a témákról, hátha más is bekapcsolódik, nem csak azok, akik egyébként is vitázni szoktak egymással. :)

Ha ismertek tagokat, akik korábban feljártak, akkor küldjétek el nekik ezt a linket, és kérjétek meg őket a csatlakozásra (én is próbálok elérni annyi embert, amennyit csak tudok), próbálok minél többször frissíteni, és elvileg bárki alkothat oda új bejegyzést, így akár indíthattok témát is. :)
7 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Steel Dátum 2014 Április 27, 16:14:16
Jó napokat!

  Első fórumos megnyilvánulásomként rögtön önző szándékkal keresnék érdeklődőket. Hosszas tervezés/átírás/újraírás után azt hiszem késznek mondhatok egy világot, és egy hozzá való rendszert. Progónosz a földi ókorra (apróbb túlzásokkal a Krisztus előtti négy évszázadból táplálkozva) hajazó, Sword and Sorcery zsáner, kicsit másfajta mágikus szabályokkal, és az egyedüli faj az ember, bár több kultúrából lehet válogatni. A rendszert igyekeztem megkönnyíteni, és rugalmassá tenni, alapjába véve a rolemasterben gyökerezik, hatoldalú kockatartalék-célszám értelemben. A dándzsönölés kevéssé valószínű, a világ szabályai szerint akárkit elsodorhatnak az események, így elég lehetőség van a kalandon túl is "élni egy életet".
  Jelentkezzen, aki vállalkozna a tesztjátékra, és válaszul elküldöm neki a dokut minden tudnivalóval. (Tömény olvasmány, előre szólok). Kritikát, észrevételeket is szívesen várok.
714 megtekintés | 38 Válaszok
Írta Girion Dátum 2014 Március 03, 17:27:08
Ismeri valaki a FATE rendszert? Pontosabban a FATE Core-t?
A Fate rendszer az Evil Hat stúdió terméke. Célja a lehető legegyszerűbb, sztori-központú világfüggetlen rendszer. A legújabb generáció kb. egy éve készült el KickStart projektben. Két rendszer is elérhető egymás mellett. A Core ami 300 körüli oldalon terpeszkedik. Ez az oldalszám is inkább csak azért van mert megtehetik. A szövegkép szellős, sok az ábra, a példa, és a hogy-találj-ki-világot/új-mechanikát-nulláról részek. Az Accelerated pedig a még tömörebb verzió, ami tényleg csak a minimumot tartalmazza. Néha át is utal hogy erről olvashatsz a Coreban. Főleg a hogy legyél jó mesélő, hogy találj ki saját világot... stb. A mindenre kiterjedő, igényes barkács fordítása 23 oldal körül van.
Legszembetűnőbb különbsége a Coretól hogy a 17 skill helyett a probléma megoldás 6 módjával való hozzáállással jellemzi a karaktert. Valamihez hozzá lehet állni erőből, figyelmesen, okosan, látványosan, sumákolva vagy fürgén. Minden más a szöveges jellemzőkből és trükkökből jön.

Szerk: Jelenleg egy modern, enyhén cyber illetve biopunk történet van kilátásban. Az eddigi résztvevők Sol, Ghostdog és ashtm. A történet léptéke sokkalta inkább emberi mint epikus.
A világ jellemzői:
" A személyes adatok biztonságának újabb válsága"
"Totális városi túlnépesedés"
"Összeesküvés-elmélet: Anti-kiberver vírus"
"Tudományos áttörés vagy átok?: Kiberverek/Biotech"
"Az ember véges lény..."
"Egészséges életmód?"

Az legideálisabb létszám 3+mesélő lenne, a Fate csapatos karakteralkotási sémája miatt. Szóval szeretettel várok érdeklődőket. A jelentkezés mellé küldhet véleményt hogy a Core vagy az Accelerated kiadást favorizálná. Mindkettő ingyen elérhető innen.

Emellett pedig ha valaki érdeklődne még akkor elindult egy komolytalan hangvételű, szigorúan improvizációs rapid kaland.
1865 megtekintés | 65 Válaszok
Írta Malf Dátum 2014 Január 21, 21:18:43
Visszatérésem örömére tartanék is egy közvélemény kutatást. Már régóta indítani egy W40k kalandot még eltűnésem előttről, aminek alap koncepciója itt fogalmazódót meg sőt, gyakorlatilag tőletek van, még egy régi Lexicanum vita alapján. A kaland arról szólna, hogy viszonyulna egy régóta elveszett emberi világ, mely önállóan fejlődött az Impérium visszatéréséhez.

Az alapkoncepcióm szerint Perdidos egy fejlődő iparvilág volt az Impérium peremvidékén, már akkor is távol mindentől, amikor is rajta üt egy káosz sereg. Birodalmi seregek érkeznek a segítségére ám hosszú állóháború után, a vezetőség inkább a bolygó feladásánál dönt és megkezdik az Exterminatus, de befejezni nem sikerül nekik. A flotta megsemmisül ismeretlen erőktől, de a bolygó felszínt azért sikerül felperzselniük. Viszont maradnak túlélők a bolygó felszíne alatt, bolyvárosok mélyebb részei, bunkerekben vagy csupán természetes járatokban.

A bolygó eltűnik a Impérium bürokráciájában az évszázadok során a határ lassan hátrébb szorul és a Perdidos elveszik.

Az ő leszármazottaik jönnek fel a felszínre közel egy évezred után. Az Impérium csupán a legendákban maradt fel számukra és gyakorlatilag minden más a galaxisból. Majd a túlélők megkezdik a bolygó újra benépesítését, a technológia nagy részét elfeledték, ám a romok és a roncsok által a lassan megindul az újra felfedezése.

Idővel az Impérium pedig visszatér egy Rogue Trader képében.

A játékosok pedig a bolygó nagyhatalmainak vezetőit játszanák vagy valaki akár magát a Rogue Tradert is. A kérdésem az lenne-e igény erre a kicsit különös W40k kalandra?
1029 megtekintés | 31 Válaszok
Írta Sol Dátum 2013 November 20, 20:18:41
Kedves tagok!

Idén folytatódik Fromann Richárd Játékoslét Kutatása, mely a címben megemlített témákkal foglalkozik, de ezt a kutató részletesebben elmagyarázza az alábbi beszámolójában. A tavaly, vagy tavaly előtt regisztrált tagoknak ismerős lehet ez a kutatás, aki idén regisztrált, annak mindenképpen ajánlom az alábbi beszámoló átolvasását mielőtt bármibe is belekezd. Aki korábban is részt vett a kutatásban, és esetleg nem értesült volna az eredményekről, az a következő linken olvashatja el a szubkultúránkkal foglalkozó kutató részletes elemzését: http://jatekkutatas.hu/page.php?16

Megkérnék minden tagot, hogyha teheti, akkor szánjon rá pár percet idejéből, hogy kitöltse a kutatás kérdőívét, segítsünk ezzel Richárdnak!

Kedves Játékos!

Az ELTE Szociológia Doktori Iskola PhD-hallgatója vagyok, és egy olyan kutatáshoz kérném a segítségedet, amelyben elsősorban a
sokszereplős online szerepjátékosok (MMORPG) világát szeretném minél jobban megismerni, de kontrollcsoportként az ún. MULTIPLAYER játékosok és az asztali szerepjátékok (RPG) játékosai is nagyon fontosak ebben a felmérésben. Eddig több mint 10.000 játékos kérte az eredmények bemutatását. A kutatással kapcsolatos összes információt, eredményeket és még sok-sok érdekességet találhatsz a megújult
honlapunkon (www.jatekkutatas.hu) és Facebook oldalunkon (www.facebook.com/jatekkutatas).

Ha idén (is) szeretnél a JátékosLét kutatásban részt venni, és jelenleg AKTÍV (multiplayer, MMORPG vagy RPG) játékos vagy, akkor kérlek,
töltsd ki ezt a 2013. évi kérdőívet, mely csupán kb. 10-15 percet vesz igénybe. Nagy örömmel venném, ha válaszaiddal hozzájárulnál ezen kutatás eredményességéhez.

http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/612261375

Köszönettel:
Fromann Richárd
141 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Sol Dátum 2013 Január 23, 00:59:00
Bevallom őszintén és töredelmesen, hogy az utóbbi időben nem volt túl sok időm szinte semmire sem, de ez cseppet sem jelenti, hogy elfelejtettem azon személyek segítségét, akik e nagyszerű fórumnak a tagjai, és akik ott voltak abban a pillanatban, amikor a legnagyobb szükség volt az oldal támogatására, és arra hogy, amit együttes erőből hoztunk össze oly sok szép éven keresztül, az ne omoljon össze, s váljék hamuvá.

Amellett, hogy ott voltak a kritikus pillanatban, amikor a szolgáltató igen rövid időintervallumot adott számunkra, hogy az oldal életéről döntsünk, még egy alapvető összeget is adományoztak a célra. Volt, aki többet adott, mint amennyiben megegyeztünk - amennyit bárki adhatott volna - volt aki az általunk közösen megállapított összeget, de a végső lényeg mégis csak az, hogy akkor adták, amikor szükség volt, és hogy adtak.

Én úgy érzem személy szerint, hogy ez a magatartás és segítőkészség, amit az elkövetkező felsorolásban résztvevő személyek tanúsítottak, hogy megegyezünk valamiben, és tartjuk magunkat a megbeszéltekhez idő és segítségnyújtás szempontjából egy olyan követendő cselekedet, melyről bárki példát vehetne ezen az oldalon.

Adika, ashtm, Drakolini, Elathan, Girion, Leinade, Liberty Prime, Onac, Pentangelis, thrall, Vallejo, Zeus Hyllyntheon, Zsolt az egész fórum nevében köszönöm nektek e nagyszerű tetteteket, nélkületek nem lennénk most itt, ahol. E tetteteket egyelőre 2 karmaponttal honorálok!

Részemről még egy virtuális tapsban is részesültök, de mivel ezt nem láthatjátok, ezért kérlek benneteket, hogy elégedjetek meg a honoráriummal!

Ismételten köszönöm, és gratulálok nektek!
342 megtekintés | Értékelés: 5 (3 értékelés)
Írta Ambrozius Dátum 2011 Augusztus 20, 16:51:28
Koleria világára talán páran még emlékeztek. Pár évvel ezelőtt e fórum elődjének egyik fajsúlyos kalandja itt futott, igen jó hangulatban pár ezer poszttal.Sajnálatos módon a Tükörkapun egy ideje nem kalandoznak a hősök és a gonosztevők Koleria világában, talán ez most újra megváltozik. Hosszú csúszás után végre valahára sikerült a nyomdából kihozni a a szabálykönyv első kiadását, Rokimanjaro remekbe szabott grafikai munkáival. Ha valamelyikőtöket érdekli, megnézheti a http://www.facebook.com/koleria oldalon vagy felveheti a kapcsolatot a szerzővel a koleriakonyv@gmail.com -on.

És álljon itt egy rövid részlet a könyv hátoldaláról:

Szép Hölgyek, Dicső Nemesurak!

Ajánlást írok a saját rendszeremhez. Nem azért, hogy minél több embernek kedvet csináljak, hanem épp ellenkezőleg. Ezzel a világgal játszani csak első látásra egyszerű, ha igazán a mélyére akarsz ásni, ismerned kell a Mitológiát, hiszen mindaz, amit az emberiség egy-két ezer évvel ezelőtt komolyan vett és elhitt, az itt megelevenedik.

Koleria nem szabályok, elvek és táblázatok halmaza, hanem maga a stílus. Csak így érdemes játszani. Maga a hangulat a meghatározó. Ennek ellenére természetesen vannak szabályok, de azokat a lehető legegyszerűbbre szabtuk, hogy minél gördülékenyebb legyen maga a játék. No, igaz az akciójeleneteknél azért oda kell figyelni az elején, de itt is arra törekedtünk, hogy élethű és pörgős jelenetekkel színesíthessék a játékosok a kalandjaikat.

Az ördög a részletekben rejlik. Itt sincs másról szó. Koleria egy birodalom neve, mely központi fontossággal bír Midgardon, s innen kapta a rendszer a nevét. S ez a Midgard nem más, mint a skandináv mitológia Középföldje.
570 megtekintés | Értékelés: 5 (5 értékelés)
Írta Molroth Dátum 2011 Május 03, 12:57:00
Üdv néktek kedves játékosok! :)

Richárd levelét szeretném felétek tolmácsolni, amit a napokban kaptam. Íme:

"Kedves Tükörkapu Admin, kedves Molroth!
 
Fromann Richárd vagyok, az ELTE Szociológia Doktori Iskola Phd-hallgatója, és egy olyan kutatáshoz kérném a segítségedet, amelyben az online szerepjátékosok világát szeretném minél jobban megismerni. Célom, hogy ez a 3 éves kutatás a legnagyobb, legátfogóbb és legmélyebb online játék kutatás legyen Magyarországon, illetve szeretném majd hamarosan kiterjeszteni ezt nemzetközi szintre is.
 
Erről a kutatásról egyébként nemrég tartottam előadást az Internet Fiesta 2011 zárókonferencián (http://meetoff.eu/jegyzet/internet-fiesta-zarokonferencia-2011-03-28).  
 
Ez a cikk pedig pár napja került fel a Gamekapocs portálra, ami egész jól összefoglalja az eddigi eredményeimet. :-)
http://www.gamekapocs.hu/hir/22692/marpedig_az_mmo_jatekosok_nem_antiszocialisak
 
Ezzel a kutatással ugyanis szeretnék hozzájárulni ahhoz is, hogy a negatív előítéletekből sikerüljön kibújni a játékosoknak, és valóban egy pontos valós kép legyen erről az egészről. :-)
itt látható az említett kérdőív:
  http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/408541991

 
köszönettel
Richárd
"
475 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Hipphappsero Dátum 2009 Szeptember 19, 03:55:00
Akik voltak a legutóbbi találkozón, tudhatják, hogy a Tükörkapu világát időnként bizony nem átallanak bizonyos személyek megrongálni. Ez alkalommal is számos rendbontóval gyűlt meg a dolgunk. Megrongálták a Nagy Toronyban lévő Nyelvtekercset, melynek köszönhetően a Tükörkapuk sokaságán át ide érkező kalandozók megérthetik egymás szavát. A hibát elhárítottuk, bár a végső simításokat megkérjük, hogy végezzétek el ti magatok. (Az adatlapotokon lévő szöveget biztonsági okok miatt nem variáltam meg, csak ott ahol valakinek a neve ékezetet tartalmazott).
Amennyiben bárki problémával találkozna, úgy keressen fel minket bátran, bár valószínűleg én valahol egy csöndes sarokban fogok aludni sok-száz goblinnal körbevéve magam. Addig is legyetek jók, nyomjatok a fejetekbe egy kalózkalapot és harsogjátok együtt, hogy harr-harr, hiszen ma van a  Nemzetközi Beszélj Kalózként Világnap!
Hipphappsero
630 megtekintés | Értékelés: 5 (1 értékelés)
Írta Damien Maelstrom Dátum 2009 Szeptember 14, 20:28:00
Üdv Tükörkapu népe!

Két fontos változás érinti az oldalt.

Az elsőt talán felkonferálhatnám úgy is, hogy Tibi bácsi elintézte... de túlképp hős adminisztrátoraink intézték el. Ez pedig nem más, minthogy mostantól kezdve mindenki tölthet fel magának egyedi képet. Ennek azért vannak kritériumai és keretei is.
A dolog meglehetősen egyszerű: Profil -> Fórum profil információ -> feltöltöm a saját képemet. Itt tallózod a fájlt és Hipp-happ (:D) fent is van. Nos. Kritériumok:
- Nem árt, ha az adott kép 100×100 pixelméretű. Mert ha alapból nem ekkora, nos akkor a fórummotor automatikusan ekkorára vágja, ami ugyebár torzulást eredményez.
- Az sem árt, ha egy nem ízléstelen fantasy/sci-fi/ilyen jellegű képet töltötök fel. (Kéretik a hello Cthulhu és hasonló jellegű müalkotásnak még éppen nevezhető dolgokat inkább a humor topicba prezentálni mint ide...)
Kb. ennyi a kritériumlista. Annyit még hozzá kell tennem, hogy ellenőrizve lesznek a képek.

A másodiknak a kiváltó oka, hogy megszaporodtak a 0 hozzászólással rendelkező tagok az oldalon. A 21 napnál régebben nem bejelentkezett személyeknek rögtön kimegy egy e-mail, ami figyelmezteti őket. Ha újabb 21 napig nem lép be, kimegy egy második is. Ha még mindig nem jelentkezne be, és 1 hozzászólásszám alatti felhasználóról van szó, akkor a rendszer automatice törli.
Ez mind statisztikailag, mind adatbázisügyileg illetve tárhely szempontjából jókat tesznek a Tükörkapunak.

Ennyi.
Jó játékot!
Damien-Maelstrom, a látnok

U.i.: A szerverünkön most nagyobb változások folytak, melyek miatt furcsa karakterek jelennek meg az egész oldalon. A helyreállításon dolgozunk, szíves elnézéseteket kérjük!
Hipphappsero
549 megtekintés | Értékelés: 5 (1 értékelés)
Utolsó 10 üzenet:
2014 Január 20, 14:56:29
A többi adja magát :)
2014 Január 20, 14:55:19
Én csak a netre gondoltam :)
2014 Január 19, 23:35:34
Odahaza sietnek? Odahaza isszák a Kőbányait miközben támaszkodnak az ásóra/lapátra... ha nem a netet nézzük...
2014 Január 19, 21:35:29
Oda kint rá érnek :D
Ide haza sietnek az emberek :D
2014 Január 19, 17:17:12
Na ezt se mertem volna soha feltételezni, mielőtt meg nem hozták helyettem a döntést egy kísérletre, hogy itt másfél napig tart a net szerelése, odahaza fél napra esett csak ki, de örülök, hogy újra van. :)
2014 Január 17, 18:25:15
Huh nagyon nem telik az idő.......még 7 óra :(
2014 Január 17, 18:03:27
A ai nap nem megy igazán se nekem se a séfnek...
Dobálunk el mindent XD
2014 Január 17, 18:02:12
Igaz :D
2014 Január 17, 18:01:17
Hidd el annál kevesebbet is szét lehet. :D De te már bizonyítottad be azt is hogy egy doboz energia itallal be lehet teríteni egy szobát és egy előszobát. :D
2014 Január 17, 16:33:36
Most bizonyítottam be, hogy fél liter tejfölt, igen is szét lehet teríteni 5 négyzet méteren XD :-D
Felhasználó
Összes tag: 613
Legutóbbi: Jugra
Statisztika
Összes hozzászólás: 209414
Összes téma: 1527
Ma online: 10
Összesített online: 70
(2013 December 19, 16:43:55)
Online felhasználók
Felhasználók: 0
Vendégek: 8
Összesen: 8


SMF 1.1.19 verzió | SMF © 2011, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország & Hipphappsero