FőoldalForum IndexKeresésBejelentkezésRegisztráció
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2014 December 21, 16:23:26

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Új hozzászólások
[Ma - 14:31:30]

írta Steel
[Tegnap - 11:03:52]

[2014 December 19, 22:09:38]

írta Adika
[2014 December 19, 00:12:57]

írta Adika
[2014 December 19, 00:08:47]

írta Sol
[2014 December 17, 19:11:19]

[2014 December 16, 19:40:43]

írta magus022
[2014 December 14, 22:07:43]

írta Sol
[2014 December 14, 14:43:56]

írta Myrsky
[2014 December 12, 22:11:26]
Írta Sol Dátum 2014 November 17, 21:26:29
Akinek van kedve és ideje (illetőleg azok, akik korábban is töltöttek ki ilyet), annak ajánlom figyelmébe Fromann Richárd kutatásának második fordulóját:
http://www.gamestar.hu/jatekoslet-kerdoiv-kutatas-576-nyeremeny.html
40 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Girion Dátum 2014 Szeptember 25, 17:59:49
Üdvözletem mindenkinek! Eme felhívás több más oldalon is megjelenik majd. Elsődleges célja hogy egy kis pezsgést hozzon az oldalra illetve értelmet adjon a további létének. Konkrétabban hogy legyen egy futó kaland legalább.

A kaland illetve kalandok, elsősorban nyomozásról szólnának. Legalábbis jelenleg, de fenntartom az igény szerinti változtatás lehetőségét. Világot tekintve jelenleg Warhammer Fantasy illetve Steven Erikson Malaza regényeinek világa van tervbe véve, természetesen vagy egyik vagy másik.

Előbbit a GamesWorkshop táblás stratégiai játékaiból, a BlackLibrary regényeiből; ezek közül néhány magyarul is megjelent, főleg a Gotrek és Félix illetve a Malus Darkblade sorozatok; esetleg a Warhammer Fantasy Roleplay szerepjátékból lehet ismerni.
Utóbbit Steven Erikson, A Malazai Bukottak Könyvének Regéje sorozatából (Hold udvara, Tremorlor kapuja, Jég emlékezet...) illetve írótársa Ian C. Esslemont regényeiből lehet ismerni.
Mindkét világ az átlagosnál kissé sötétebb hangulatú. Wh Fantasy esetén gyakori jelző a "grim dark". Előbbi kissé historizáló, késő középkori Európa, erős Német Császárság beütéssel. Utóbbi egyedi, nagy mértékben formabontó fantasy világ.

Rendszerként, bár ez főleg csak a Warhammerre, a 2. kiadású Warhammer Fantasy Roleplay (Wfrp 2nd edition) illetve a FATE Core merült fel. Utóbbi könnyen megtanulható, univerzális rendszer.

A játék technikai helyszíne jelenleg a Tükörkapu. Ez esetlegesen változhat de jelenleg ez a preferencia. Ha az oldal, ne adj isten, megszűnne a közel jövőben a játék akkor is lefolyna, más fórumon.

A jelentkezők számára fontos hogy ehhez nincs utólagos csatlakozási lehetőség. Esetleges karakterátvétel vagy másik történet kezdése, megfelelő feltételek esetén persze megoldható. Az indulók esetén örülnék az előzetes csapatkoncepció egyeztetésnek.

Bárkinek kérdése, észrevétele van, forduljon hozzám bátran.
351 megtekintés | 7 Válaszok
Írta Sol Dátum 2014 Szeptember 03, 06:25:04
No emberek, ha valakit érdekel a játékfejlesztés, sőt mi több a Vampire The Masquerade is, illetőleg azon belül a Sabbat, és annak a Fekete Keze, akkor itt a remek alkalom rá, hogy a hivatalos változat úgy alakuljon, ahogy azt egy rajongó játékfejlesztő megírta, hisz az Onyx Path Publishing még nagyobb teret enged most e projektjével kapcsolatban a játékfejlesztés terén. Az alábbi linken lehet tájékozódni a részleteket illetően:
http://theonyxpath.com/v20-black-hand-vaguely-open-development/
75 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Sol Dátum 2014 Augusztus 21, 21:31:19
Három évvel ezelőtt indult itt egy játék Amnézia címmel Damien Maelstrom nevű tagunk által, aki egy időben az oldal egyik moderátorának szerepét is betöltötte. A játék címe tökéletesen kifejezi, hogy miről is szólt annak idején ez a kaland.

Időről-időre felmerül bennünk, hogy jó lenne előhozni régi jól bevált kalandokat, amik ilyen-olyan indok miatt korábban félbeszakadtak, most Girion részéről merült fel az ötlet, hogy pár játékot vissza kellene hozni az archívumból, én meg úgy döntöttem, hogy ennek a játéknak a felélesztését elvállalom, mert nem sokkal a játék félbemaradása után Damien értekezett nekem egy keveset, melyet így saját kézbe véve pár helyen azért átalakítok a saját szájízem szerint.

A játékot 3-5 játékosszámmal mesélném, azaz 3 játékos alatt nem kezdem el a történetet. A játékhoz követelmény, hogy mindenki a saját nemével megegyező nemű karaktert alakít, a karakter külsejét minimum 4-5 sorban le kellene írni, és elküldeni nekem privát üzenetben, úgy, hogy a leírás a következő pár rövidebb adatot mindenképpen tartalmazza:
 - Körül-belüli kor;
 - Körül-belüli testmagasság;
 - Körül-belüli testalkat;
 - Bőrszín;
 - Etnikai háttér.
450 megtekintés | 11 Válaszok
Írta Girion Dátum 2014 Augusztus 21, 20:09:31
Korábban merült fel az Aréna/Zúzda ötlete a Játékos kerestetik topicban. Íme az első lépés efelé.

Az Arénában külön erre a célra alkotott karakterek csapnak össze. Ez alatt, amennyiben mindkét fél egyetért, nem feltétlenül kell harcot érteni. Mentális vagy szociális összetűzés is megvalósítható. Rendszernek a FATE Accelerated verziója lesz itt használatban. Ez ingyenesen letölthető és használható. Egy meglepően jó magyar fordítása is elérhető az útvesztő.uw jóvoltából.

A karaktereknek egy Főmotívummal, egy Gubanccal és 3 egyéb Jellemzővel kell rendelkezniük. Ezenfelül a 6 Képességre szabályosan elosztott pontokkal, 3 Kunszttal és 5 kezdő FATE ponttal rendelkeznek. A Kunsztok számát lehet növelni a kezdeti FATE pontok átcsoportosításával.

A harcban lehetőség van kiemelt fegyverek és páncélok használatára. (Kellően megindokolva ilyen funkciójú eszközök mentális és fizikai összecsapásban is felbukkanhatnak.) A nem kiemelt fegyverek Jellemző és Kunszt formájában jelennek meg. A fegyverek (és páncélok) 1-3 kategóriájúak lehetnek. Sikeres csapás esetén a kategóriával megegyező számú Fokozás járul a sebzéshez (illetve vonódik le). Alapból 2 pont osztható el köztük és a kezdeti FATE pontok ide is átcsoportosíthatóak.

A kockadobás képlete 4d3-8.
570 megtekintés | 24 Válaszok
Írta Moebius Dátum 2014 Augusztus 09, 13:41:43
Indítanék egy kalandot, melynek hátterében egy lázadás állna. Mivel sok kérdés vetődött fel a témát illetően és úgy gondolom Megéri foglalkozni ezzel nyitottam témát neki.
CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A JÁTÉK MIKÉNTJÉT VAGYOK HAJLANDÓ TÁRGYALNI, A VILÁGGAL KAPCSOLATOS SZIMPÁTIA VAGY ELLENÉRZÉS MARADJON EZEN KÍVÜL,ARRA VAN MÁSIK TOPIC!!!
AKI HOZZÁSZÓL CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZON GONDOLATAIT OSSZA MEG, MELYEK A JÁTÉK MIKÉNTJÉRŐL SZÓLNAK!
MINDEN MÁS VÉLEMÉNYT KÉREM HAGYJUNK KI INNEN, CSAK ARRÓL BESZÉLGESSÜNK HOGY LEGYEN A KALAND, ÉS ÖTLETEKET, TANÁCSOKAT VÁROK IDE!

Az első koncepció az lenne hogy a birodalomban, pontosan a birodalom külső szegletein megszaporodik a necron támadások száma, emiatt megrendül pár bolygón a Császárba vetett hit. Megjelennek csoportok melyek azt szorgalmazzák hogy vegyék maguk kezébe a dolgokat, és ne várják míg a birodalom segít, segíteni hajlandó.
A hitben való megingáshoz a birodalmi csapatok nagy veszteségei is hozzájárultak, illetve az információ hiánya.
Ehhez várok tanácsokat, ötleteket, és véleményt hogy lenne-e jövője egy ilyen hangvételű kalandnak.
2061 megtekintés | 100 Válaszok
Írta Sol Dátum 2014 Július 07, 21:17:00
Megnyitottam a facebook oldal, íme a linkje: http://www.facebook.com/tukorkapu

Kérek mindenkit, aki még feltekint ide, az csatlakozzon, hamarosan a nem-játékokkal kapcsolatos témákat is felhelyezem oda, aztán majd ott beszélgethetünk tovább ezekről a témákról, hátha más is bekapcsolódik, nem csak azok, akik egyébként is vitázni szoktak egymással. :)

Ha ismertek tagokat, akik korábban feljártak, akkor küldjétek el nekik ezt a linket, és kérjétek meg őket a csatlakozásra (én is próbálok elérni annyi embert, amennyit csak tudok), próbálok minél többször frissíteni, és elvileg bárki alkothat oda új bejegyzést, így akár indíthattok témát is. :)
105 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Steel Dátum 2014 Április 27, 16:14:16
Jó napokat!

  Első fórumos megnyilvánulásomként rögtön önző szándékkal keresnék érdeklődőket. Hosszas tervezés/átírás/újraírás után azt hiszem késznek mondhatok egy világot, és egy hozzá való rendszert. Progónosz a földi ókorra (apróbb túlzásokkal a Krisztus előtti négy évszázadból táplálkozva) hajazó, Sword and Sorcery zsáner, kicsit másfajta mágikus szabályokkal, és az egyedüli faj az ember, bár több kultúrából lehet válogatni. A rendszert igyekeztem megkönnyíteni, és rugalmassá tenni, alapjába véve a rolemasterben gyökerezik, hatoldalú kockatartalék-célszám értelemben. A dándzsönölés kevéssé valószínű, a világ szabályai szerint akárkit elsodorhatnak az események, így elég lehetőség van a kalandon túl is "élni egy életet".
  Jelentkezzen, aki vállalkozna a tesztjátékra, és válaszul elküldöm neki a dokut minden tudnivalóval. (Tömény olvasmány, előre szólok). Kritikát, észrevételeket is szívesen várok.
2026 megtekintés | 49 Válaszok
Írta Sol Dátum 2013 November 20, 20:18:41
Kedves tagok!

Idén folytatódik Fromann Richárd Játékoslét Kutatása, mely a címben megemlített témákkal foglalkozik, de ezt a kutató részletesebben elmagyarázza az alábbi beszámolójában. A tavaly, vagy tavaly előtt regisztrált tagoknak ismerős lehet ez a kutatás, aki idén regisztrált, annak mindenképpen ajánlom az alábbi beszámoló átolvasását mielőtt bármibe is belekezd. Aki korábban is részt vett a kutatásban, és esetleg nem értesült volna az eredményekről, az a következő linken olvashatja el a szubkultúránkkal foglalkozó kutató részletes elemzését: http://jatekkutatas.hu/page.php?16

Megkérnék minden tagot, hogyha teheti, akkor szánjon rá pár percet idejéből, hogy kitöltse a kutatás kérdőívét, segítsünk ezzel Richárdnak!

Kedves Játékos!

Az ELTE Szociológia Doktori Iskola PhD-hallgatója vagyok, és egy olyan kutatáshoz kérném a segítségedet, amelyben elsősorban a
sokszereplős online szerepjátékosok (MMORPG) világát szeretném minél jobban megismerni, de kontrollcsoportként az ún. MULTIPLAYER játékosok és az asztali szerepjátékok (RPG) játékosai is nagyon fontosak ebben a felmérésben. Eddig több mint 10.000 játékos kérte az eredmények bemutatását. A kutatással kapcsolatos összes információt, eredményeket és még sok-sok érdekességet találhatsz a megújult
honlapunkon (www.jatekkutatas.hu) és Facebook oldalunkon (www.facebook.com/jatekkutatas).

Ha idén (is) szeretnél a JátékosLét kutatásban részt venni, és jelenleg AKTÍV (multiplayer, MMORPG vagy RPG) játékos vagy, akkor kérlek,
töltsd ki ezt a 2013. évi kérdőívet, mely csupán kb. 10-15 percet vesz igénybe. Nagy örömmel venném, ha válaszaiddal hozzájárulnál ezen kutatás eredményességéhez.

http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/612261375

Köszönettel:
Fromann Richárd
235 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Sol Dátum 2013 Január 23, 00:59:00
Bevallom őszintén és töredelmesen, hogy az utóbbi időben nem volt túl sok időm szinte semmire sem, de ez cseppet sem jelenti, hogy elfelejtettem azon személyek segítségét, akik e nagyszerű fórumnak a tagjai, és akik ott voltak abban a pillanatban, amikor a legnagyobb szükség volt az oldal támogatására, és arra hogy, amit együttes erőből hoztunk össze oly sok szép éven keresztül, az ne omoljon össze, s váljék hamuvá.

Amellett, hogy ott voltak a kritikus pillanatban, amikor a szolgáltató igen rövid időintervallumot adott számunkra, hogy az oldal életéről döntsünk, még egy alapvető összeget is adományoztak a célra. Volt, aki többet adott, mint amennyiben megegyeztünk - amennyit bárki adhatott volna - volt aki az általunk közösen megállapított összeget, de a végső lényeg mégis csak az, hogy akkor adták, amikor szükség volt, és hogy adtak.

Én úgy érzem személy szerint, hogy ez a magatartás és segítőkészség, amit az elkövetkező felsorolásban résztvevő személyek tanúsítottak, hogy megegyezünk valamiben, és tartjuk magunkat a megbeszéltekhez idő és segítségnyújtás szempontjából egy olyan követendő cselekedet, melyről bárki példát vehetne ezen az oldalon.

Adika, ashtm, Drakolini, Elathan, Girion, Leinade, Liberty Prime, Onac, Pentangelis, thrall, Vallejo, Zeus Hyllyntheon, Zsolt az egész fórum nevében köszönöm nektek e nagyszerű tetteteket, nélkületek nem lennénk most itt, ahol. E tetteteket egyelőre 2 karmaponttal honorálok!

Részemről még egy virtuális tapsban is részesültök, de mivel ezt nem láthatjátok, ezért kérlek benneteket, hogy elégedjetek meg a honoráriummal!

Ismételten köszönöm, és gratulálok nektek!
446 megtekintés | Értékelés: 5 (3 értékelés)
Utolsó 10 üzenet:
2014 December 14, 11:46:34
Üdv Mindenkinek. Mostanában újra kicsit többször leszek. Szép napot és előre is kellemes Ünnepeket!
2014 November 19, 09:03:24
Csináltam kis helyet.
2014 November 18, 14:54:09
Thrall, tele a postád!
2014 November 08, 19:55:52
Nyiss egy topicot erről Drak, és beszélgessünk róla a tagokkal, nekem kedvem lenne hozzá, de tudod, hogy mennyire gyakran vagyok otthon, most Karácsonykor például biztos nem tudnék erre vállalkozni, legközelebb Február közepétől tudok otthon lenni. Szervezni elkezdhetjük azért.
2014 November 07, 19:30:17
Srácok (elsősorban Sol)! Lenne kedvetek valamikor Tükörkapu találkozót tartani? Szerintem tehetnénk ki erről egy felhívást, hogy ki szerint érné meg, és ki gondolja úgy, hogy nem. Én még vidéki taliban is benne lennék, hogy kimozduljunk Bpről, persze az több problémát is felvet
2014 November 03, 20:29:50
Üdv Nils, örülök, hogy újra látlak, ha csak így virtuálisan is! :sor:
2014 Október 18, 19:18:56
Szervusz Zsolt! Még mindig a Játékos Kerestetikben kereshetsz játékost egy ilyen a kalandodra, és a Kalandmester Kerestetikben találhatsz egy éppen induló játékot, szerintem még beférsz! ;)
2014 Október 18, 17:35:04
Sziasztok.
Van még élet itt? :)

Kinek kell írni ha valaki kalandot szeretne indítani?. Mondjuk Dnd-ét?
2014 Október 16, 14:42:16
Arcok, van köztetek debreceni?
2014 Október 07, 22:27:01
Hali lassan én is vissza téregetek. :3
Felhasználó
Összes tag: 633
Legutóbbi: Vitorique
Statisztika
Összes hozzászólás: 210567
Összes téma: 1551
Ma online: 11
Összesített online: 70
(2013 December 19, 16:43:55)
Online felhasználók
Felhasználók: 0
Vendégek: 8
Összesen: 8


SMF 1.1.20 verzió | SMF © 2011, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország & Hipphappsero