FőoldalForum IndexKeresésBejelentkezésRegisztráció
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2015 Október 09, 17:56:01

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Új hozzászólások
[2015 Október 07, 19:19:23]

írta Sol
[2015 Október 07, 17:23:40]

írta Adika
[2015 Október 07, 15:48:50]

[2015 Október 06, 17:53:32]

[2015 Október 06, 17:40:30]

[2015 Október 03, 00:15:46]

írta Tong Po
[2015 Október 02, 18:24:29]

írta Tong Po
[2015 Október 02, 18:23:25]

[2015 Október 02, 13:37:27]

írta dalarin
[2015 Október 01, 22:52:19]

írta dalarin
[2015 Október 01, 22:51:03]

[2015 Október 01, 20:43:28]

[2015 Szeptember 30, 19:40:36]
Írta Sol Dátum 2015 Szeptember 07, 14:40:00
Kedves Tükörkapu tagok!

Látva az elmúlt év alatt ide látogatók számát, illetőleg jobban mondva a hiányt és az ürességtől kongó csarnokokat, úgy döntöttem, hogy a Tükörkapu.hu Október közepén bezárja a kapuit, mert nem látom értelmét, hogy bárki is fizessen egy olyan szolgáltatásért, amit egy év leforgása alatt maximum 4-5 ember használ csak ki, és ők is többnyire csak azért, hogy pár percre bekukkantson, és lépjen is tovább. Akinek ez az egyetlen kapcsolattartási felülete a többiekkel, azok számára az oldalt minimális változatban egy ingyenes tárhelyen meg fogom tartani azért, sőt még pár kaland is futhat a továbbiakban, de a független fizetett szolgáltatásról lássuk be, hogy le kell mondanunk, mert ilyen körülmények között nem éri meg. E sorokat is azért vésem most ide, hogy mindenki, aki még fontosnak tartja az oldalt valamennyire, az fel tudjon készülni erre érdemben.

Akinek szüksége van a kalandjaira, azok kérem írjanak nekem privát üzenetet, és az Olvasóterembe ezen időpontig ki fogom tenni a kalandokat, amiket ő lementhet magának a Téma Nyomtatása funkció használatával. Amely tag a függetlenség feladása után is maradni óhajt, azzal természetesen közlöm az oldal ingyenes tárhelyen történő elérhetőségét még eme oldal megszűnése előtt. Ki fogom ide függeszteni ezen információkat, de aki időközben nem jönne vissza, az szóljon előre szintén privát üzenetben, és adjon meg elérhetőséget, mert akkor arra a címre írom majd a hírt. Egyes kalandok feltehetőleg a jelenlegi társoldalainkon fognak majd folytatódni, minthogy sok tagunk ír ezen oldalakra is, így mindezt könnyebben megoldhatjuk az ő közreműködésükkel, így előre is köszönetet szeretnék mondani a Kalandmester.com, illetőleg az RPGenerations.hu oldalaknak a felajánlott segítségükért.

Mindenkinek köszönöm, akivel annyi szép pillanatot tölthettünk együtt a Tükörkapu független fennállásának 8 esztendeje alatt, és én személy szerint reménykedem benne, hogy ez nem a végső pillanat, amikor örökre búcsút kellene intenünk egymástól, illetőleg e nagyszerű oldaltól, mely talán valami gyorsabb, és modernebb technológia által a jövőben újra feltámadhat, addig is kívánom mindenkinek a legjobbakat!

Üdvözlettel,
Sol A Krónikás
22 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Sol Dátum 2015 Május 29, 11:14:39
Esmételten meghirdetném a Vampire The Masquerade kalandomat, amibe ugyan belekezdtünk már a játékosaimmal, de sajnálatos módon időhiány/fórumundoritisz, meg hasonló betegségek miatt páran abbahagyták azt a kalandba való belelendülés előtt.

A kalandról annyit érdemes tudni, hogy a Vampire The Masquerade és a Vampire The Requiem érdekes egyvelegét képezi, azaz alapvetően Vampire The Masquerade, de sok elem van a Requiemből átemelve, így mindkét játék rajongói kedvüket lelhetik benne. A játék többségében narratív jellegű, azaz kockacsörgésre ritkásan lehet számítani, főleg az elején, az események pörgőssé válása esetén a dolgok természetesen megváltozhatnak.

A történet 2014. Márciusában kezdődik Berlinben, és az eddigi játékosok a Kamarilla oldalán tették le a voksukat, de ez nem jelenti, hogy kizárólag Kamarillás klánnal lehet kezdeni, ha valakinek másfajta elképzelése van, akkor szívesen állok elébe, a lényeg az, hogy a kirakatban Kamarillát kell mutatni. Ezen belül a Herceg és az Elsőszülöttek kiléte adott, ezeken túl akármilyen tisztséget lehet vállalni.
772 megtekintés | 20 Válaszok
Írta Sol Dátum 2015 Április 26, 19:15:00
Kedves Tükörkapu lakók!

Van itt kérem egy kérdőív, amit ki lehet tölteni, bár igazság szerint én azt mondom, hogy nem is maga a kérdőív kitöltése a lényeg, hanem a témáról való elgondolkodás, és arra való vélemény adása, amit akár itt is megtehettek, akár a társoldalunk a Kalandmester.com oldalon a kérdőív alatt kommentek gyanánt, sőt természetesen a facebook oldalunkon is. Ajánlom azért a téma felvetése kapcsán a cikk elolvasását mindenkinek.

A téma alapvetően egy-egy kedvenc szerepjáték megújulásáról szól, főleg, ha az egy magyar termék. Eme gondolat a M.A.G.U.S. kapcsán vetődött fel nem csak társoldalunk adminisztrátorának a fejében, de a Magyar Szerepjátékos Közösség (röviden MASZK) egyes tagjainak az elméjében, és feltehetőleg más oldalak is gondolkodtak már rajta, akik valamit is foglalkoznak a M.A.G.U.S. szerepjátékkal, illetőleg eme szerepjáték körül felmerült mostani problémák más irányú megoldásával. Lehetséges lenne-e a helyére léptetni valami újat? Netán pont ezt a játékot kellene megújítani, kicsit kiszélesíteni, és jobban befogadóvá tenni, mint amilyenné a Dungeons & Dragons is vált az évek során? Bármilyen gondolata is támad erről egy szerepjátékosnak, a téma itt még nem lesz lezárva, mert a kérdés az is, hogy miként lehetne ehhez hozzákezdeni, és mi is szükséges egy megoldáshoz? Melyik irány lenne a jobb, egy kickstarter vagy esetleg egy állami, netán egy EUs támogatás? Mindenesetre én speciel kíváncsi vagyok a véleményetekre, melyeket ha ezen az oldalon kívántok megosztani, akkor azt a Kolosszeumba várnám a cikk és kérdőív legalább elolvasását követően.

Kezdődjék hát a vélemények cseréje!
94 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Girion Dátum 2015 Február 06, 20:17:22
Warhammer-Lázadás kaland mellékszálaként egy könnyedebb hangvételű, de véresebb és csatatér/harc orientáltabb túlélésre kihegyezett kalandot indítanék. Addig is míg a Lázadás megvalósul, ha megvalósul. Idővel természetesen lehetőség fennáll a szálak egybe futására. Ennek ellenére mindkettőben lehetséges a részvétel. Akit érdekel attól egy legalább 5-6 soros bemutatkozást várnék. Kiféle, miféle, kefé...? A helyszín egy alacsony vagy közepes népsűrűségű bolygó. Korábban civil terep, később katonai, most mészárszék. Lehet jönni katonákkal, civilekkel, bárkivel akit érdemesnek tart a játékos.
Finomítani lehet a terepen, jelenleg maradjunk egy kisebb táborokkal, telepekkel tarkított sűrű vadont.

A Lázadásra is lehet jelentkezni ám.
1061 megtekintés | 23 Válaszok
Írta Moebius Dátum 2015 Január 13, 21:06:37
2030 körül járunk. Megannyi megpróbáltatás és az életben maradásért vívott megannyi csata után az Észak-Amerikai kontinensen új Éden van kiépülőben. Egy ugyan tapasztalatlan, ámbár vérbeli tapasztalt vezetőket megszégyenítő személy lépett színre. Kilétét nem sokan tudják, és a hatalmak igyekeznek titkolni de hatalma szerte ismert. Bastet avagy Sekhmeth néven emlegetik, és a bizonyítékok is arra mutatnak hogy a rég elfeledett istennő feltámadt dacolva azzal hogy alig akad hívő a Föld bolygón. Úgy látszik hogy ez számára nem akadály, hatalma máshonnan ered mint ahogy az istenek Pantheonja megszabja. Sokan keresik ezt az oázist, de mindeddig rejtve maradt a szemek elől.

"És eljő a Hatalmasok követe, halandó testben végzi el feladatát. A világ rendje helyrebillentését! Óvakodj igaztalan, óvakodj hát, gőgöd nem töri meg szavát. Eljő hozzánk az Ezerarcú Isten ki halált hoz ellenségeire, megváltást híveire!"
Ismeretlen próféta

A Kaland kiegészítő arról szól hogy a játékosok megleljék az oázist amennyiben kedvük tartja, vagy ezen események által befolyásolt dolgok által uralt környezetben tevékenykedjenek. A játék Továbbra is szabad, játékos orientált, semmi sincs kőbe vésve!

Várom szeretettel az érdeklődőket! :)
435 megtekintés | 5 Válaszok
Írta Sol Dátum 2014 November 17, 21:26:29
Akinek van kedve és ideje (illetőleg azok, akik korábban is töltöttek ki ilyet), annak ajánlom figyelmébe Fromann Richárd kutatásának második fordulóját:
http://www.gamestar.hu/jatekoslet-kerdoiv-kutatas-576-nyeremeny.html
211 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Sol Dátum 2014 Szeptember 03, 06:25:04
No emberek, ha valakit érdekel a játékfejlesztés, sőt mi több a Vampire The Masquerade is, illetőleg azon belül a Sabbat, és annak a Fekete Keze, akkor itt a remek alkalom rá, hogy a hivatalos változat úgy alakuljon, ahogy azt egy rajongó játékfejlesztő megírta, hisz az Onyx Path Publishing még nagyobb teret enged most e projektjével kapcsolatban a játékfejlesztés terén. Az alábbi linken lehet tájékozódni a részleteket illetően:
http://theonyxpath.com/v20-black-hand-vaguely-open-development/
270 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Girion Dátum 2014 Augusztus 21, 20:09:31
Korábban merült fel az Aréna/Zúzda ötlete a Játékos kerestetik topicban. Íme az első lépés efelé.

Az Arénában külön erre a célra alkotott karakterek csapnak össze. Ez alatt, amennyiben mindkét fél egyetért, nem feltétlenül kell harcot érteni. Mentális vagy szociális összetűzés is megvalósítható. Rendszernek a FATE Accelerated verziója lesz itt használatban. Ez ingyenesen letölthető és használható. Egy meglepően jó magyar fordítása is elérhető az útvesztő.uw jóvoltából.

A karaktereknek egy Főmotívummal, egy Gubanccal és 3 egyéb Jellemzővel kell rendelkezniük. Ezenfelül a 6 Képességre szabályosan elosztott pontokkal, 3 Kunszttal és 5 kezdő FATE ponttal rendelkeznek. A Kunsztok számát lehet növelni a kezdeti FATE pontok átcsoportosításával.

A harcban lehetőség van kiemelt fegyverek és páncélok használatára. (Kellően megindokolva ilyen funkciójú eszközök mentális és fizikai összecsapásban is felbukkanhatnak.) A nem kiemelt fegyverek Jellemző és Kunszt formájában jelennek meg. A fegyverek (és páncélok) 1-3 kategóriájúak lehetnek. Sikeres csapás esetén a kategóriával megegyező számú Fokozás járul a sebzéshez (illetve vonódik le). Alapból 2 pont osztható el köztük és a kezdeti FATE pontok ide is átcsoportosíthatóak.

A kockadobás képlete 4d3-8.
1428 megtekintés | 5 Válaszok
Írta Moebius Dátum 2014 Augusztus 09, 13:41:43
Indítanék egy kalandot, melynek hátterében egy lázadás állna. Mivel sok kérdés vetődött fel a témát illetően és úgy gondolom Megéri foglalkozni ezzel nyitottam témát neki.
CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A JÁTÉK MIKÉNTJÉT VAGYOK HAJLANDÓ TÁRGYALNI, A VILÁGGAL KAPCSOLATOS SZIMPÁTIA VAGY ELLENÉRZÉS MARADJON EZEN KÍVÜL,ARRA VAN MÁSIK TOPIC!!!
AKI HOZZÁSZÓL CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZON GONDOLATAIT OSSZA MEG, MELYEK A JÁTÉK MIKÉNTJÉRŐL SZÓLNAK!
MINDEN MÁS VÉLEMÉNYT KÉREM HAGYJUNK KI INNEN, CSAK ARRÓL BESZÉLGESSÜNK HOGY LEGYEN A KALAND, ÉS ÖTLETEKET, TANÁCSOKAT VÁROK IDE!

Az első koncepció az lenne hogy a birodalomban, pontosan a birodalom külső szegletein megszaporodik a necron támadások száma, emiatt megrendül pár bolygón a Császárba vetett hit. Megjelennek csoportok melyek azt szorgalmazzák hogy vegyék maguk kezébe a dolgokat, és ne várják míg a birodalom segít, segíteni hajlandó.
A hitben való megingáshoz a birodalmi csapatok nagy veszteségei is hozzájárultak, illetve az információ hiánya.
Ehhez várok tanácsokat, ötleteket, és véleményt hogy lenne-e jövője egy ilyen hangvételű kalandnak.
5694 megtekintés | 129 Válaszok
Írta Sol Dátum 2014 Július 07, 21:17:00
Megnyitottam a facebook oldal, íme a linkje: http://www.facebook.com/tukorkapu

Kérek mindenkit, aki még feltekint ide, az csatlakozzon, hamarosan a nem-játékokkal kapcsolatos témákat is felhelyezem oda, aztán majd ott beszélgethetünk tovább ezekről a témákról, hátha más is bekapcsolódik, nem csak azok, akik egyébként is vitázni szoktak egymással. :)

Ha ismertek tagokat, akik korábban feljártak, akkor küldjétek el nekik ezt a linket, és kérjétek meg őket a csatlakozásra (én is próbálok elérni annyi embert, amennyit csak tudok), próbálok minél többször frissíteni, és elvileg bárki alkothat oda új bejegyzést, így akár indíthattok témát is. :)
278 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Utolsó 10 üzenet:
Ma - 07:09:39
Értem... :)
Majd javítom
2015 Szeptember 29, 16:08:00
Argolish: „The Grey Fox“ (Elder Scrolls): ez micsoda? Novellának tűnik, de egy zagyvaságként jelenik meg, ha kijavítod a hibáit, és normális formába öntöd, akkor megjelenítem a novellák közt.
2015 Szeptember 25, 20:15:04
Gooo...Dungeon..
2015 Szeptember 15, 20:11:31
Lehet meg fogom bánni :D de most készült el NÉGY kaland is, csak jelentkezőkre várva
....
2015 Szeptember 13, 19:06:02
Üdv újra Káosz Mester!
2015 Szeptember 12, 10:58:32
HAHÓ  Káosz Kalandorok
2015 Szeptember 05, 17:47:58
Hát nem írsz a Haldirien szálba :D...
(Sajnos igen kevssen vannak fenn)
2015 Szeptember 02, 19:43:32
Hú de nagy a csönd manapság!
2015 Augusztus 17, 18:18:43
Greetings Comrades!
2015 Augusztus 13, 20:30:19
Aki szeretne játszani Star Wars világban, vagy Forgotten Realms-D&D világban, esetleg Elder Scrollsban kérem írjon üzenetet. ;) { főképp új felhasználók számára)
Felhasználó
Összes tag: 558
Legutóbbi: Jean West
Statisztika
Összes hozzászólás: 213592
Összes téma: 1571
Ma online: 11
Összesített online: 70
(2013 December 19, 16:43:55)
Online felhasználók
Felhasználók: 0
Vendégek: 8
Összesen: 8


SMF 1.1.21 verzió | SMF © 2011, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország & Hipphappsero