FőoldalForum IndexKeresésBejelentkezésRegisztráció
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2015 Január 27, 11:20:35

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Új hozzászólások
írta Adika
[Ma - 10:19:02]

írta Adika
[Ma - 10:17:17]

írta Adika
[Ma - 10:03:58]

írta Vallejo
[Tegnap - 08:51:33]

[2015 Január 25, 21:16:23]

írta thrall
[2015 Január 25, 20:27:03]

írta Ray
[2015 Január 23, 16:59:08]

[2015 Január 22, 20:20:26]

[2015 Január 22, 18:03:27]

írta Girion
[2015 Január 19, 11:59:42]

írta Sol
[2015 Január 17, 22:17:47]

írta Moebius
[2015 Január 17, 18:52:29]

írta Girion
[2015 Január 17, 17:40:44]

írta Girion
[2015 Január 17, 17:28:27]

[2015 Január 17, 11:55:30]
Írta Moebius Dátum 2015 Január 13, 20:06:37
2030 körül járunk. Megannyi megpróbáltatás és az életben maradásért vívott megannyi csata után az Észak-Amerikai kontinensen új Éden van kiépülőben. Egy ugyan tapasztalatlan, ámbár vérbeli tapasztalt vezetőket megszégyenítő személy lépett színre. Kilétét nem sokan tudják, és a hatalmak igyekeznek titkolni de hatalma szerte ismert. Bastet avagy Sekhmeth néven emlegetik, és a bizonyítékok is arra mutatnak hogy a rég elfeledett istennő feltámadt dacolva azzal hogy alig akad hívő a Föld bolygón. Úgy látszik hogy ez számára nem akadály, hatalma máshonnan ered mint ahogy az istenek Pantheonja megszabja. Sokan keresik ezt az oázist, de mindeddig rejtve maradt a szemek elől.

"És eljő a Hatalmasok követe, halandó testben végzi el feladatát. A világ rendje helyrebillentését! Óvakodj igaztalan, óvakodj hát, gőgöd nem töri meg szavát. Eljő hozzánk az Ezerarcú Isten ki halált hoz ellenségeire, megváltást híveire!"
Ismeretlen próféta

A Kaland kiegészítő arról szól hogy a játékosok megleljék az oázist amennyiben kedvük tartja, vagy ezen események által befolyásolt dolgok által uralt környezetben tevékenykedjenek. A játék Továbbra is szabad, játékos orientált, semmi sincs kőbe vésve!

Várom szeretettel az érdeklődőket! :)
21 megtekintés | 0 Válaszok
Írta Liberty Prime Dátum 2015 Január 01, 00:44:03
B.U.É.K.!!!
55 megtekintés | 4 Válaszok
Írta Sol Dátum 2014 December 30, 19:14:45
A játékhoz csupán a Vampire The Masquerade 20th Anniversary Edition - Core Rulebook (a továbbiakban V20-ként fogok hivatkozni rá) szükséges, az ide leírt alapszabályokat fogom alkalmazni. Természetesen, aki nem tudja beszerezni a könyvet, az az off topicban nyugodtan kérdezhet, és szívesen válaszolok a kérdéseire, hogy a játék folyékonyabban haladhasson tovább. Lesznek szabályok, melyekre házi változatot alkalmazok, azokat a most következő pontokban fogom közzé tenni, ahogy a játék világán esett változásokat is itt sorolom fel, hogy a játék alatt ne okozzon fennakadást senki számára sem.

[spoiler=Képességek]1. A játékosok szavazásával eldőlt, hogy minden specializáció esetében +1 kockát kap a karakter az arra vonatkozó próbáira!

2. Mindenkinek ajánlom, aki olyan karaktert hoz, akinek az előtörténetében szerepel, hogy egy legalább középiskolai érettséginek megfelelő tudással rendelkezik, az jelölje a karakterlapján ezt úgy, hogy tesz 1-1 pontot a Humán és Természettudományokra.

3. Azoknak írom, akik olvasták a V20-as Karakteralkotás fejezetét. Ebben található olyan, hogy Illemtan és Politika, ezeket nem használom. Az Illemtan esetében minden játékos eldönti a saját karaktere számára, hogy az mennyire ismeri az adott közeg illemszabályait, természetesen minden kultúra, csoportosulás illemszabályait nem ismerheti mindenki, de a többséggel azért elboldogulnak az emberek, maximum akkor lehet ebből probléma, ha valaki direkt olyan karaktert hoz, ami civilizálatlanabb, az esetek többségében egy Brujah, vagy egy Gangrel, talán egy Ravnos, vagy egy Tzimisce. Aki politikai ismeretekkel szeretne rendelkezni, annak ajánlom, hogy tegyen több pontot a Humán tudományokra, és 1-1 pontot a Jogra, illetőleg a Pénzügyekre. Aki gyakorlatban is szeretné alkalmazni ezt, annak még ha használnám is ezt az ismeretet, akkor is kellene pár pontot tennie az Irányítás és Rászedés adottságokra, szóval mindenki döntse el maga, hogy ezzel kapcsolatban mit szeretne.

4. Kizárólag azoknak írom, akik nem rendelkeznek a V20-szal, a Kitérés adottságra ne pakoljanak pontot, a 20. évfordulós kiadásokból kivették a szerzők, és szerintem ezt jól tették. Aki szeretné, ha a karaktere ki tudna térni, el tudna ugrani támadások elől, az egyszerűen az Atlétika adottságra tegyen pár pontot, mely így tartalmazza, amit az Atlétika eddig is tartalmazott, de értékkészletébe felkerült a Kitérés tartalma is, ezért ugyanúgy kell kitéréskor, elugráskor alkalmazni, mint korábban a Kitérést. Természetesen, ha valaki ki akar védeni egy csapást...
1348 megtekintés | 263 Válaszok
Írta Argolish Kelter Dátum 2014 December 05, 22:59:38
Kedves Kalandozó társak!
Újra megnyílt egy tükörkapu az űr messzi világába,időhálón keresztül réges régre, egy messz messzi galaxisba!
A peremvidéket aljas népség tartja uralmában, akik fittyet hánynak a Birodalmi törvényekre, ezek a csavargók szállítóhajókat támadnak meg és túszokat ejtenek, míg vannak akik egyszerűen szerencsejátékból vagy csempészésből, netán gyilkosságból él meg. Ez a fertő a szülőhelye a mostani meséknek.
Két mesét mesélek egymástól függetlenül, több-kevesebb kapoccsal. (Ha mindkettő indul netán egy-egy cselekedet hatással lesz a másik játékra)
Az egyik opció a nagy és nemes Birodalom katonáinak a vértjeibe bújó ifjú (és nem ifjú) kalandozókról szól, míg a másik fogcsikorgató űrkalózokról, csempészekről és egyéb alvilági személyekről.
Ti döntésetek, hogy melyikre jelentkeztek lehet mindkettőre, csak más karakterrel.
190 megtekintés | 44 Válaszok
Írta Sol Dátum 2014 November 17, 20:26:29
Akinek van kedve és ideje (illetőleg azok, akik korábban is töltöttek ki ilyet), annak ajánlom figyelmébe Fromann Richárd kutatásának második fordulóját:
http://www.gamestar.hu/jatekoslet-kerdoiv-kutatas-576-nyeremeny.html
51 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Girion Dátum 2014 Szeptember 25, 16:59:49
Üdvözletem mindenkinek! Eme felhívás több más oldalon is megjelenik majd. Elsődleges célja hogy egy kis pezsgést hozzon az oldalra illetve értelmet adjon a további létének. Konkrétabban hogy legyen egy futó kaland legalább.

A kaland illetve kalandok, elsősorban nyomozásról szólnának. Legalábbis jelenleg, de fenntartom az igény szerinti változtatás lehetőségét. Világot tekintve jelenleg Warhammer Fantasy illetve Steven Erikson Malaza regényeinek világa van tervbe véve, természetesen vagy egyik vagy másik.

Előbbit a GamesWorkshop táblás stratégiai játékaiból, a BlackLibrary regényeiből; ezek közül néhány magyarul is megjelent, főleg a Gotrek és Félix illetve a Malus Darkblade sorozatok; esetleg a Warhammer Fantasy Roleplay szerepjátékból lehet ismerni.
Utóbbit Steven Erikson, A Malazai Bukottak Könyvének Regéje sorozatából (Hold udvara, Tremorlor kapuja, Jég emlékezet...) illetve írótársa Ian C. Esslemont regényeiből lehet ismerni.
Mindkét világ az átlagosnál kissé sötétebb hangulatú. Wh Fantasy esetén gyakori jelző a "grim dark". Előbbi kissé historizáló, késő középkori Európa, erős Német Császárság beütéssel. Utóbbi egyedi, nagy mértékben formabontó fantasy világ.

Rendszerként, bár ez főleg csak a Warhammerre, a 2. kiadású Warhammer Fantasy Roleplay (Wfrp 2nd edition) illetve a FATE Core merült fel. Utóbbi könnyen megtanulható, univerzális rendszer.

A játék technikai helyszíne jelenleg a Tükörkapu. Ez esetlegesen változhat de jelenleg ez a preferencia. Ha az oldal, ne adj isten, megszűnne a közel jövőben a játék akkor is lefolyna, más fórumon.

A jelentkezők számára fontos hogy ehhez nincs utólagos csatlakozási lehetőség. Esetleges karakterátvétel vagy másik történet kezdése, megfelelő feltételek esetén persze megoldható. Az indulók esetén örülnék az előzetes csapatkoncepció egyeztetésnek.

Bárkinek kérdése, észrevétele van, forduljon hozzám bátran.
419 megtekintés | 7 Válaszok
Írta Sol Dátum 2014 Szeptember 03, 05:25:04
No emberek, ha valakit érdekel a játékfejlesztés, sőt mi több a Vampire The Masquerade is, illetőleg azon belül a Sabbat, és annak a Fekete Keze, akkor itt a remek alkalom rá, hogy a hivatalos változat úgy alakuljon, ahogy azt egy rajongó játékfejlesztő megírta, hisz az Onyx Path Publishing még nagyobb teret enged most e projektjével kapcsolatban a játékfejlesztés terén. Az alábbi linken lehet tájékozódni a részleteket illetően:
http://theonyxpath.com/v20-black-hand-vaguely-open-development/
90 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Sol Dátum 2014 Augusztus 21, 20:31:19
Három évvel ezelőtt indult itt egy játék Amnézia címmel Damien Maelstrom nevű tagunk által, aki egy időben az oldal egyik moderátorának szerepét is betöltötte. A játék címe tökéletesen kifejezi, hogy miről is szólt annak idején ez a kaland.

Időről-időre felmerül bennünk, hogy jó lenne előhozni régi jól bevált kalandokat, amik ilyen-olyan indok miatt korábban félbeszakadtak, most Girion részéről merült fel az ötlet, hogy pár játékot vissza kellene hozni az archívumból, én meg úgy döntöttem, hogy ennek a játéknak a felélesztését elvállalom, mert nem sokkal a játék félbemaradása után Damien értekezett nekem egy keveset, melyet így saját kézbe véve pár helyen azért átalakítok a saját szájízem szerint.

A játékot 3-5 játékosszámmal mesélném, azaz 3 játékos alatt nem kezdem el a történetet. A játékhoz követelmény, hogy mindenki a saját nemével megegyező nemű karaktert alakít, a karakter külsejét minimum 4-5 sorban le kellene írni, és elküldeni nekem privát üzenetben, úgy, hogy a leírás a következő pár rövidebb adatot mindenképpen tartalmazza:
 - Körül-belüli kor;
 - Körül-belüli testmagasság;
 - Körül-belüli testalkat;
 - Bőrszín;
 - Etnikai háttér.
559 megtekintés | 11 Válaszok
Írta Girion Dátum 2014 Augusztus 21, 19:09:31
Korábban merült fel az Aréna/Zúzda ötlete a Játékos kerestetik topicban. Íme az első lépés efelé.

Az Arénában külön erre a célra alkotott karakterek csapnak össze. Ez alatt, amennyiben mindkét fél egyetért, nem feltétlenül kell harcot érteni. Mentális vagy szociális összetűzés is megvalósítható. Rendszernek a FATE Accelerated verziója lesz itt használatban. Ez ingyenesen letölthető és használható. Egy meglepően jó magyar fordítása is elérhető az útvesztő.uw jóvoltából.

A karaktereknek egy Főmotívummal, egy Gubanccal és 3 egyéb Jellemzővel kell rendelkezniük. Ezenfelül a 6 Képességre szabályosan elosztott pontokkal, 3 Kunszttal és 5 kezdő FATE ponttal rendelkeznek. A Kunsztok számát lehet növelni a kezdeti FATE pontok átcsoportosításával.

A harcban lehetőség van kiemelt fegyverek és páncélok használatára. (Kellően megindokolva ilyen funkciójú eszközök mentális és fizikai összecsapásban is felbukkanhatnak.) A nem kiemelt fegyverek Jellemző és Kunszt formájában jelennek meg. A fegyverek (és páncélok) 1-3 kategóriájúak lehetnek. Sikeres csapás esetén a kategóriával megegyező számú Fokozás járul a sebzéshez (illetve vonódik le). Alapból 2 pont osztható el köztük és a kezdeti FATE pontok ide is átcsoportosíthatóak.

A kockadobás képlete 4d3-8.
721 megtekintés | 25 Válaszok
Írta Moebius Dátum 2014 Augusztus 09, 12:41:43
Indítanék egy kalandot, melynek hátterében egy lázadás állna. Mivel sok kérdés vetődött fel a témát illetően és úgy gondolom Megéri foglalkozni ezzel nyitottam témát neki.
CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A JÁTÉK MIKÉNTJÉT VAGYOK HAJLANDÓ TÁRGYALNI, A VILÁGGAL KAPCSOLATOS SZIMPÁTIA VAGY ELLENÉRZÉS MARADJON EZEN KÍVÜL,ARRA VAN MÁSIK TOPIC!!!
AKI HOZZÁSZÓL CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZON GONDOLATAIT OSSZA MEG, MELYEK A JÁTÉK MIKÉNTJÉRŐL SZÓLNAK!
MINDEN MÁS VÉLEMÉNYT KÉREM HAGYJUNK KI INNEN, CSAK ARRÓL BESZÉLGESSÜNK HOGY LEGYEN A KALAND, ÉS ÖTLETEKET, TANÁCSOKAT VÁROK IDE!

Az első koncepció az lenne hogy a birodalomban, pontosan a birodalom külső szegletein megszaporodik a necron támadások száma, emiatt megrendül pár bolygón a Császárba vetett hit. Megjelennek csoportok melyek azt szorgalmazzák hogy vegyék maguk kezébe a dolgokat, és ne várják míg a birodalom segít, segíteni hajlandó.
A hitben való megingáshoz a birodalmi csapatok nagy veszteségei is hozzájárultak, illetve az információ hiánya.
Ehhez várok tanácsokat, ötleteket, és véleményt hogy lenne-e jövője egy ilyen hangvételű kalandnak.
2394 megtekintés | 104 Válaszok
Utolsó 10 üzenet:
2015 Január 25, 18:16:31
Nehezen lehettél 2014-ben az Uradalmon (hacsak nem az fb-s oldalra céloztál oldal alatt), mert 2013. december 2., 22:13 -i fb-s Uradalom bejegyzés szerint az oldal megszűnt.
2015 Január 25, 18:04:53
még 2014ben voltam is az oldalon, ha nem tévedek nagyot. nem mintha nagyon aktiv lettem volna ott, csak nagy kár érte.
2015 Január 25, 14:36:17
Ritkán vagy netközelben Nightcrawler, már egy jó ideje megszűnt, még az fb oldala: https://www.facebook.com/rejtett.uradalom sem működik túlságosan 2012 óta.
2015 Január 24, 19:51:23
mi lett a rejtett uradalommal, csak nem megszűnt teljesen? :o
2015 Január 22, 18:05:24
Ment a pm! :)
2015 Január 22, 17:58:48
Azt megköszönném Sol.
2015 Január 22, 08:39:27
Penta él és virul, valszeg mostanában kevesebb kedve van fórumozni. Ha érdekel, tudok neked elérhetőséget adni, pl FB-set. ;)
2015 Január 22, 06:51:48
Jó reggelt,
Pentáról hallott valaki valamit?
2015 Január 19, 00:34:30
Üdvözöllek köreinkben ismét Pompeius, a "Hegyi ember", remélem most tovább maradsz közöttünk, mint legutóbb. :)
2015 Január 04, 10:13:57
Sol létszives olvasd el az üzenetem kellene segítenimegint Morpheusnak
Felhasználó
Összes tag: 636
Legutóbbi: Azuth
Statisztika
Összes hozzászólás: 211227
Összes téma: 1557
Ma online: 12
Összesített online: 70
(2013 December 19, 15:43:55)
Online felhasználók
Felhasználók: 0
Vendégek: 13
Összesen: 13


SMF 1.1.20 verzió | SMF © 2011, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország & Hipphappsero