FőoldalForum IndexKeresésBejelentkezésRegisztráció
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2014 Szeptember 22, 20:11:41

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Új hozzászólások
írta thrall
[Ma - 19:04:39]

[2014 Szeptember 14, 14:40:44]

írta Sol
[2014 Szeptember 14, 10:41:22]

írta NED4SPD
[2014 Szeptember 14, 07:32:37]

írta Moebius
[2014 Szeptember 08, 22:59:21]

írta Worldside
[2014 Szeptember 02, 11:15:09]

írta Moebius
[2014 Szeptember 01, 21:43:16]

írta Adika
[2014 Augusztus 24, 13:15:03]

írta dalarin
[2014 Augusztus 23, 21:29:21]

írta Thyriel
[2014 Augusztus 23, 17:07:01]

írta Sol
[2014 Augusztus 22, 20:00:17]

írta Sol
[2014 Augusztus 20, 23:48:12]

[2014 Augusztus 18, 17:42:53]
Írta Sol Dátum 2014 Szeptember 03, 06:25:04
No emberek, ha valakit érdekel a játékfejlesztés, sőt mi több a Vampire The Masquerade is, illetőleg azon belül a Sabbat, és annak a Fekete Keze, akkor itt a remek alkalom rá, hogy a hivatalos változat úgy alakuljon, ahogy azt egy rajongó játékfejlesztő megírta, hisz az Onyx Path Publishing még nagyobb teret enged most e projektjével kapcsolatban a játékfejlesztés terén. Az alábbi linken lehet tájékozódni a részleteket illetően:
http://theonyxpath.com/v20-black-hand-vaguely-open-development/
16 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Sol Dátum 2014 Augusztus 21, 21:31:19
Három évvel ezelőtt indult itt egy játék Amnézia címmel Damien Maelstrom nevű tagunk által, aki egy időben az oldal egyik moderátorának szerepét is betöltötte. A játék címe tökéletesen kifejezi, hogy miről is szólt annak idején ez a kaland.

Időről-időre felmerül bennünk, hogy jó lenne előhozni régi jól bevált kalandokat, amik ilyen-olyan indok miatt korábban félbeszakadtak, most Girion részéről merült fel az ötlet, hogy pár játékot vissza kellene hozni az archívumból, én meg úgy döntöttem, hogy ennek a játéknak a felélesztését elvállalom, mert nem sokkal a játék félbemaradása után Damien értekezett nekem egy keveset, melyet így saját kézbe véve pár helyen azért átalakítok a saját szájízem szerint.

A játékot 3-5 játékosszámmal mesélném, azaz 3 játékos alatt nem kezdem el a történetet. A játékhoz követelmény, hogy mindenki a saját nemével megegyező nemű karaktert alakít, a karakter külsejét minimum 4-5 sorban le kellene írni, és elküldeni nekem privát üzenetben, úgy, hogy a leírás a következő pár rövidebb adatot mindenképpen tartalmazza:
 - Körül-belüli kor;
 - Körül-belüli testmagasság;
 - Körül-belüli testalkat;
 - Bőrszín;
 - Etnikai háttér.
113 megtekintés | 2 Válaszok
Írta Girion Dátum 2014 Augusztus 21, 20:09:31
Korábban merült fel az Aréna/Zúzda ötlete a Játékos kerestetik topicban. Íme az első lépés efelé.

Az Arénában külön erre a célra alkotott karakterek csapnak össze. Ez alatt, amennyiben mindkét fél egyetért, nem feltétlenül kell harcot érteni. Mentális vagy szociális összetűzés is megvalósítható. Rendszernek a FATE Accelerated verziója lesz itt használatban. Ez ingyenesen letölthető és használható. Egy meglepően jó magyar fordítása is elérhető az útvesztő.uw jóvoltából.

A karaktereknek egy Főmotívummal, egy Gubanccal és 3 egyéb Jellemzővel kell rendelkezniük. Ezenfelül a 6 Képességre szabályosan elosztott pontokkal, 3 Kunszttal és 5 kezdő FATE ponttal rendelkeznek. A Kunsztok számát lehet növelni a kezdeti FATE pontok átcsoportosításával.

A harcban lehetőség van kiemelt fegyverek és páncélok használatára. (Kellően megindokolva ilyen funkciójú eszközök mentális és fizikai összecsapásban is felbukkanhatnak.) A nem kiemelt fegyverek Jellemző és Kunszt formájában jelennek meg. A fegyverek (és páncélok) 1-3 kategóriájúak lehetnek. Sikeres csapás esetén a kategóriával megegyező számú Fokozás járul a sebzéshez (illetve vonódik le). Alapból 2 pont osztható el köztük és a kezdeti FATE pontok ide is átcsoportosíthatóak.

A kockadobás képlete 4d3-8.
81 megtekintés | 1 Válasz
Írta Moebius Dátum 2014 Augusztus 09, 13:41:43
Indítanék egy kalandot, melynek hátterében egy lázadás állna. Mivel sok kérdés vetődött fel a témát illetően és úgy gondolom Megéri foglalkozni ezzel nyitottam témát neki.
CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A JÁTÉK MIKÉNTJÉT VAGYOK HAJLANDÓ TÁRGYALNI, A VILÁGGAL KAPCSOLATOS SZIMPÁTIA VAGY ELLENÉRZÉS MARADJON EZEN KÍVÜL,ARRA VAN MÁSIK TOPIC!!!
AKI HOZZÁSZÓL CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZON GONDOLATAIT OSSZA MEG, MELYEK A JÁTÉK MIKÉNTJÉRŐL SZÓLNAK!
MINDEN MÁS VÉLEMÉNYT KÉREM HAGYJUNK KI INNEN, CSAK ARRÓL BESZÉLGESSÜNK HOGY LEGYEN A KALAND, ÉS ÖTLETEKET, TANÁCSOKAT VÁROK IDE!

Az első koncepció az lenne hogy a birodalomban, pontosan a birodalom külső szegletein megszaporodik a necron támadások száma, emiatt megrendül pár bolygón a Császárba vetett hit. Megjelennek csoportok melyek azt szorgalmazzák hogy vegyék maguk kezébe a dolgokat, és ne várják míg a birodalom segít, segíteni hajlandó.
A hitben való megingáshoz a birodalmi csapatok nagy veszteségei is hozzájárultak, illetve az információ hiánya.
Ehhez várok tanácsokat, ötleteket, és véleményt hogy lenne-e jövője egy ilyen hangvételű kalandnak.
803 megtekintés | 64 Válaszok
Írta Sol Dátum 2014 Július 07, 21:17:00
Megnyitottam a facebook oldal, íme a linkje: http://www.facebook.com/tukorkapu

Kérek mindenkit, aki még feltekint ide, az csatlakozzon, hamarosan a nem-játékokkal kapcsolatos témákat is felhelyezem oda, aztán majd ott beszélgethetünk tovább ezekről a témákról, hátha más is bekapcsolódik, nem csak azok, akik egyébként is vitázni szoktak egymással. :)

Ha ismertek tagokat, akik korábban feljártak, akkor küldjétek el nekik ezt a linket, és kérjétek meg őket a csatlakozásra (én is próbálok elérni annyi embert, amennyit csak tudok), próbálok minél többször frissíteni, és elvileg bárki alkothat oda új bejegyzést, így akár indíthattok témát is. :)
58 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Steel Dátum 2014 Április 27, 16:14:16
Jó napokat!

  Első fórumos megnyilvánulásomként rögtön önző szándékkal keresnék érdeklődőket. Hosszas tervezés/átírás/újraírás után azt hiszem késznek mondhatok egy világot, és egy hozzá való rendszert. Progónosz a földi ókorra (apróbb túlzásokkal a Krisztus előtti négy évszázadból táplálkozva) hajazó, Sword and Sorcery zsáner, kicsit másfajta mágikus szabályokkal, és az egyedüli faj az ember, bár több kultúrából lehet válogatni. A rendszert igyekeztem megkönnyíteni, és rugalmassá tenni, alapjába véve a rolemasterben gyökerezik, hatoldalú kockatartalék-célszám értelemben. A dándzsönölés kevéssé valószínű, a világ szabályai szerint akárkit elsodorhatnak az események, így elég lehetőség van a kalandon túl is "élni egy életet".
  Jelentkezzen, aki vállalkozna a tesztjátékra, és válaszul elküldöm neki a dokut minden tudnivalóval. (Tömény olvasmány, előre szólok). Kritikát, észrevételeket is szívesen várok.
1435 megtekintés | 49 Válaszok
Írta Sol Dátum 2013 November 20, 20:18:41
Kedves tagok!

Idén folytatódik Fromann Richárd Játékoslét Kutatása, mely a címben megemlített témákkal foglalkozik, de ezt a kutató részletesebben elmagyarázza az alábbi beszámolójában. A tavaly, vagy tavaly előtt regisztrált tagoknak ismerős lehet ez a kutatás, aki idén regisztrált, annak mindenképpen ajánlom az alábbi beszámoló átolvasását mielőtt bármibe is belekezd. Aki korábban is részt vett a kutatásban, és esetleg nem értesült volna az eredményekről, az a következő linken olvashatja el a szubkultúránkkal foglalkozó kutató részletes elemzését: http://jatekkutatas.hu/page.php?16

Megkérnék minden tagot, hogyha teheti, akkor szánjon rá pár percet idejéből, hogy kitöltse a kutatás kérdőívét, segítsünk ezzel Richárdnak!

Kedves Játékos!

Az ELTE Szociológia Doktori Iskola PhD-hallgatója vagyok, és egy olyan kutatáshoz kérném a segítségedet, amelyben elsősorban a
sokszereplős online szerepjátékosok (MMORPG) világát szeretném minél jobban megismerni, de kontrollcsoportként az ún. MULTIPLAYER játékosok és az asztali szerepjátékok (RPG) játékosai is nagyon fontosak ebben a felmérésben. Eddig több mint 10.000 játékos kérte az eredmények bemutatását. A kutatással kapcsolatos összes információt, eredményeket és még sok-sok érdekességet találhatsz a megújult
honlapunkon (www.jatekkutatas.hu) és Facebook oldalunkon (www.facebook.com/jatekkutatas).

Ha idén (is) szeretnél a JátékosLét kutatásban részt venni, és jelenleg AKTÍV (multiplayer, MMORPG vagy RPG) játékos vagy, akkor kérlek,
töltsd ki ezt a 2013. évi kérdőívet, mely csupán kb. 10-15 percet vesz igénybe. Nagy örömmel venném, ha válaszaiddal hozzájárulnál ezen kutatás eredményességéhez.

http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/612261375

Köszönettel:
Fromann Richárd
184 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Sol Dátum 2013 Január 23, 00:59:00
Bevallom őszintén és töredelmesen, hogy az utóbbi időben nem volt túl sok időm szinte semmire sem, de ez cseppet sem jelenti, hogy elfelejtettem azon személyek segítségét, akik e nagyszerű fórumnak a tagjai, és akik ott voltak abban a pillanatban, amikor a legnagyobb szükség volt az oldal támogatására, és arra hogy, amit együttes erőből hoztunk össze oly sok szép éven keresztül, az ne omoljon össze, s váljék hamuvá.

Amellett, hogy ott voltak a kritikus pillanatban, amikor a szolgáltató igen rövid időintervallumot adott számunkra, hogy az oldal életéről döntsünk, még egy alapvető összeget is adományoztak a célra. Volt, aki többet adott, mint amennyiben megegyeztünk - amennyit bárki adhatott volna - volt aki az általunk közösen megállapított összeget, de a végső lényeg mégis csak az, hogy akkor adták, amikor szükség volt, és hogy adtak.

Én úgy érzem személy szerint, hogy ez a magatartás és segítőkészség, amit az elkövetkező felsorolásban résztvevő személyek tanúsítottak, hogy megegyezünk valamiben, és tartjuk magunkat a megbeszéltekhez idő és segítségnyújtás szempontjából egy olyan követendő cselekedet, melyről bárki példát vehetne ezen az oldalon.

Adika, ashtm, Drakolini, Elathan, Girion, Leinade, Liberty Prime, Onac, Pentangelis, thrall, Vallejo, Zeus Hyllyntheon, Zsolt az egész fórum nevében köszönöm nektek e nagyszerű tetteteket, nélkületek nem lennénk most itt, ahol. E tetteteket egyelőre 2 karmaponttal honorálok!

Részemről még egy virtuális tapsban is részesültök, de mivel ezt nem láthatjátok, ezért kérlek benneteket, hogy elégedjetek meg a honoráriummal!

Ismételten köszönöm, és gratulálok nektek!
388 megtekintés | Értékelés: 5 (3 értékelés)
Írta Ambrozius Dátum 2011 Augusztus 20, 16:51:28
Koleria világára talán páran még emlékeztek. Pár évvel ezelőtt e fórum elődjének egyik fajsúlyos kalandja itt futott, igen jó hangulatban pár ezer poszttal.Sajnálatos módon a Tükörkapun egy ideje nem kalandoznak a hősök és a gonosztevők Koleria világában, talán ez most újra megváltozik. Hosszú csúszás után végre valahára sikerült a nyomdából kihozni a a szabálykönyv első kiadását, Rokimanjaro remekbe szabott grafikai munkáival. Ha valamelyikőtöket érdekli, megnézheti a http://www.facebook.com/koleria oldalon vagy felveheti a kapcsolatot a szerzővel a koleriakonyv@gmail.com -on.

És álljon itt egy rövid részlet a könyv hátoldaláról:

Szép Hölgyek, Dicső Nemesurak!

Ajánlást írok a saját rendszeremhez. Nem azért, hogy minél több embernek kedvet csináljak, hanem épp ellenkezőleg. Ezzel a világgal játszani csak első látásra egyszerű, ha igazán a mélyére akarsz ásni, ismerned kell a Mitológiát, hiszen mindaz, amit az emberiség egy-két ezer évvel ezelőtt komolyan vett és elhitt, az itt megelevenedik.

Koleria nem szabályok, elvek és táblázatok halmaza, hanem maga a stílus. Csak így érdemes játszani. Maga a hangulat a meghatározó. Ennek ellenére természetesen vannak szabályok, de azokat a lehető legegyszerűbbre szabtuk, hogy minél gördülékenyebb legyen maga a játék. No, igaz az akciójeleneteknél azért oda kell figyelni az elején, de itt is arra törekedtünk, hogy élethű és pörgős jelenetekkel színesíthessék a játékosok a kalandjaikat.

Az ördög a részletekben rejlik. Itt sincs másról szó. Koleria egy birodalom neve, mely központi fontossággal bír Midgardon, s innen kapta a rendszer a nevét. S ez a Midgard nem más, mint a skandináv mitológia Középföldje.
614 megtekintés | Értékelés: 5 (5 értékelés)
Írta Molroth Dátum 2011 Május 03, 12:57:00
Üdv néktek kedves játékosok! :)

Richárd levelét szeretném felétek tolmácsolni, amit a napokban kaptam. Íme:

"Kedves Tükörkapu Admin, kedves Molroth!
 
Fromann Richárd vagyok, az ELTE Szociológia Doktori Iskola Phd-hallgatója, és egy olyan kutatáshoz kérném a segítségedet, amelyben az online szerepjátékosok világát szeretném minél jobban megismerni. Célom, hogy ez a 3 éves kutatás a legnagyobb, legátfogóbb és legmélyebb online játék kutatás legyen Magyarországon, illetve szeretném majd hamarosan kiterjeszteni ezt nemzetközi szintre is.
 
Erről a kutatásról egyébként nemrég tartottam előadást az Internet Fiesta 2011 zárókonferencián (http://meetoff.eu/jegyzet/internet-fiesta-zarokonferencia-2011-03-28).  
 
Ez a cikk pedig pár napja került fel a Gamekapocs portálra, ami egész jól összefoglalja az eddigi eredményeimet. :-)
http://www.gamekapocs.hu/hir/22692/marpedig_az_mmo_jatekosok_nem_antiszocialisak
 
Ezzel a kutatással ugyanis szeretnék hozzájárulni ahhoz is, hogy a negatív előítéletekből sikerüljön kibújni a játékosoknak, és valóban egy pontos valós kép legyen erről az egészről. :-)
itt látható az említett kérdőív:
  http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/408541991

 
köszönettel
Richárd
"
520 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Utolsó 10 üzenet:
2014 Augusztus 22, 18:16:48
Üdv nálunk a vezetőség nevében :)
2014 Augusztus 21, 19:37:54
Sziasztok
2014 Augusztus 14, 22:14:11
Szép Jó estét mindenkinek..akit Ismerek és akit nem
2014 Augusztus 07, 23:11:49
lehet felmérik a terepet, kicsit kóstolgatják, emésztik. Persze ettől függetlenül lehet ám írni, hogy ki mennyi, mit, hol, hogyan :)
2014 Augusztus 07, 20:21:49
Látok egy problémát. Az újonnan regelt "Tagok" semmit se csinálnak. Kérdés akkor minek? Nem akarnak játszani? Vagy csak nézegetni jöttek? Nem értem Elvégre sok dolog van amihez hozzá szólhat, vagy legalább jelezhetné hogy később szándékában áll az oldalt "használni" is...:
2014 Január 20, 14:56:29
A többi adja magát :)
2014 Január 20, 14:55:19
Én csak a netre gondoltam :)
2014 Január 19, 23:35:34
Odahaza sietnek? Odahaza isszák a Kőbányait miközben támaszkodnak az ásóra/lapátra... ha nem a netet nézzük...
2014 Január 19, 21:35:29
Oda kint rá érnek :D
Ide haza sietnek az emberek :D
2014 Január 19, 17:17:12
Na ezt se mertem volna soha feltételezni, mielőtt meg nem hozták helyettem a döntést egy kísérletre, hogy itt másfél napig tart a net szerelése, odahaza fél napra esett csak ki, de örülök, hogy újra van. :)
Felhasználó
Összes tag: 630
Legutóbbi: juventus001
Statisztika
Összes hozzászólás: 209828
Összes téma: 1539
Ma online: 12
Összesített online: 70
(2013 December 19, 16:43:55)
Online felhasználók
Felhasználók: 1
Vendégek: 7
Összesen: 8


SMF 1.1.19 verzió | SMF © 2011, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország & Hipphappsero