FőoldalForum IndexKeresésBejelentkezésRegisztráció
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2015 Április 26, 21:55:48

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Új hozzászólások
[Ma - 20:44:03]

[Ma - 20:18:00]

[Ma - 18:21:14]

írta Adika
[Ma - 14:09:21]

írta Adika
[Ma - 13:44:50]

írta Sol
[Tegnap - 14:23:06]

írta Steel
[Tegnap - 08:39:52]

írta Sol
[2015 Április 24, 11:28:58]

[2015 Április 24, 03:58:36]

írta Sol
[2015 Április 23, 22:20:26]

[2015 Április 23, 07:05:19]

írta Pangloss
[2015 Április 22, 10:20:09]

[2015 Április 21, 15:15:10]

írta Sol
[2015 Április 21, 11:38:37]

[2015 Április 19, 06:42:46]
Írta Sol Dátum Ma - 18:15:00
Kedves Tükörkapu lakók!

Van itt kérem egy kérdőív, amit ki lehet tölteni, bár igazság szerint én azt mondom, hogy nem is maga a kérdőív kitöltése a lényeg, hanem a témáról való elgondolkodás, és arra való vélemény adása, amit akár itt is megtehettek, akár a társoldalunk a Kalandmester.com oldalon a kérdőív alatt kommentek gyanánt, sőt természetesen a facebook oldalunkon is. Ajánlom azért a téma felvetése kapcsán a cikk elolvasását mindenkinek.

A téma alapvetően egy-egy kedvenc szerepjáték megújulásáról szól, főleg, ha az egy magyar termék. Eme gondolat a M.A.G.U.S. kapcsán vetődött fel nem csak társoldalunk adminisztrátorának a fejében, de a Magyar Szerepjátékos Közösség (röviden MASZK) egyes tagjainak az elméjében, és feltehetőleg más oldalak is gondolkodtak már rajta, akik valamit is foglalkoznak a M.A.G.U.S. szerepjátékkal, illetőleg eme szerepjáték körül felmerült mostani problémák más irányú megoldásával. Lehetséges lenne-e a helyére léptetni valami újat? Netán pont ezt a játékot kellene megújítani, kicsit kiszélesíteni, és jobban befogadóvá tenni, mint amilyenné a Dungeons & Dragons is vált az évek során? Bármilyen gondolata is támad erről egy szerepjátékosnak, a téma itt még nem lesz lezárva, mert a kérdés az is, hogy miként lehetne ehhez hozzákezdeni, és mi is szükséges egy megoldáshoz? Melyik irány lenne a jobb, egy kickstarter vagy esetleg egy állami, netán egy EUs támogatás? Mindenesetre én speciel kíváncsi vagyok a véleményetekre, melyeket ha ezen az oldalon kívántok megosztani, akkor azt a Kolosszeumba várnám a cikk és kérdőív legalább elolvasását követően.

Kezdődjék hát a vélemények cseréje!
0 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Girion Dátum 2015 Február 06, 19:17:22
Warhammer-Lázadás kaland mellékszálaként egy könnyedebb hangvételű, de véresebb és csatatér/harc orientáltabb túlélésre kihegyezett kalandot indítanék. Addig is míg a Lázadás megvalósul, ha megvalósul. Idővel természetesen lehetőség fennáll a szálak egybe futására. Ennek ellenére mindkettőben lehetséges a részvétel. Akit érdekel attól egy legalább 5-6 soros bemutatkozást várnék. Kiféle, miféle, kefé...? A helyszín egy alacsony vagy közepes népsűrűségű bolygó. Korábban civil terep, később katonai, most mészárszék. Lehet jönni katonákkal, civilekkel, bárkivel akit érdemesnek tart a játékos.
Finomítani lehet a terepen, jelenleg maradjunk egy kisebb táborokkal, telepekkel tarkított sűrű vadont.

A Lázadásra is lehet jelentkezni ám.
421 megtekintés | 23 Válaszok
Írta Moebius Dátum 2015 Január 13, 20:06:37
2030 körül járunk. Megannyi megpróbáltatás és az életben maradásért vívott megannyi csata után az Észak-Amerikai kontinensen új Éden van kiépülőben. Egy ugyan tapasztalatlan, ámbár vérbeli tapasztalt vezetőket megszégyenítő személy lépett színre. Kilétét nem sokan tudják, és a hatalmak igyekeznek titkolni de hatalma szerte ismert. Bastet avagy Sekhmeth néven emlegetik, és a bizonyítékok is arra mutatnak hogy a rég elfeledett istennő feltámadt dacolva azzal hogy alig akad hívő a Föld bolygón. Úgy látszik hogy ez számára nem akadály, hatalma máshonnan ered mint ahogy az istenek Pantheonja megszabja. Sokan keresik ezt az oázist, de mindeddig rejtve maradt a szemek elől.

"És eljő a Hatalmasok követe, halandó testben végzi el feladatát. A világ rendje helyrebillentését! Óvakodj igaztalan, óvakodj hát, gőgöd nem töri meg szavát. Eljő hozzánk az Ezerarcú Isten ki halált hoz ellenségeire, megváltást híveire!"
Ismeretlen próféta

A Kaland kiegészítő arról szól hogy a játékosok megleljék az oázist amennyiben kedvük tartja, vagy ezen események által befolyásolt dolgok által uralt környezetben tevékenykedjenek. A játék Továbbra is szabad, játékos orientált, semmi sincs kőbe vésve!

Várom szeretettel az érdeklődőket! :)
116 megtekintés | 0 Válaszok
Írta Sol Dátum 2014 November 17, 20:26:29
Akinek van kedve és ideje (illetőleg azok, akik korábban is töltöttek ki ilyet), annak ajánlom figyelmébe Fromann Richárd kutatásának második fordulóját:
http://www.gamestar.hu/jatekoslet-kerdoiv-kutatas-576-nyeremeny.html
121 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Sol Dátum 2014 Szeptember 03, 05:25:04
No emberek, ha valakit érdekel a játékfejlesztés, sőt mi több a Vampire The Masquerade is, illetőleg azon belül a Sabbat, és annak a Fekete Keze, akkor itt a remek alkalom rá, hogy a hivatalos változat úgy alakuljon, ahogy azt egy rajongó játékfejlesztő megírta, hisz az Onyx Path Publishing még nagyobb teret enged most e projektjével kapcsolatban a játékfejlesztés terén. Az alábbi linken lehet tájékozódni a részleteket illetően:
http://theonyxpath.com/v20-black-hand-vaguely-open-development/
170 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Sol Dátum 2014 Augusztus 21, 20:31:19
Három évvel ezelőtt indult itt egy játék Amnézia címmel Damien Maelstrom nevű tagunk által, aki egy időben az oldal egyik moderátorának szerepét is betöltötte. A játék címe tökéletesen kifejezi, hogy miről is szólt annak idején ez a kaland.

Időről-időre felmerül bennünk, hogy jó lenne előhozni régi jól bevált kalandokat, amik ilyen-olyan indok miatt korábban félbeszakadtak, most Girion részéről merült fel az ötlet, hogy pár játékot vissza kellene hozni az archívumból, én meg úgy döntöttem, hogy ennek a játéknak a felélesztését elvállalom, mert nem sokkal a játék félbemaradása után Damien értekezett nekem egy keveset, melyet így saját kézbe véve pár helyen azért átalakítok a saját szájízem szerint.

A játékot 3-5 játékosszámmal mesélném, azaz 3 játékos alatt nem kezdem el a történetet. A játékhoz követelmény, hogy mindenki a saját nemével megegyező nemű karaktert alakít, a karakter külsejét minimum 4-5 sorban le kellene írni, és elküldeni nekem privát üzenetben, úgy, hogy a leírás a következő pár rövidebb adatot mindenképpen tartalmazza:
 - Körül-belüli kor;
 - Körül-belüli testmagasság;
 - Körül-belüli testalkat;
 - Bőrszín;
 - Etnikai háttér.
763 megtekintés | 11 Válaszok
Írta Girion Dátum 2014 Augusztus 21, 19:09:31
Korábban merült fel az Aréna/Zúzda ötlete a Játékos kerestetik topicban. Íme az első lépés efelé.

Az Arénában külön erre a célra alkotott karakterek csapnak össze. Ez alatt, amennyiben mindkét fél egyetért, nem feltétlenül kell harcot érteni. Mentális vagy szociális összetűzés is megvalósítható. Rendszernek a FATE Accelerated verziója lesz itt használatban. Ez ingyenesen letölthető és használható. Egy meglepően jó magyar fordítása is elérhető az útvesztő.uw jóvoltából.

A karaktereknek egy Főmotívummal, egy Gubanccal és 3 egyéb Jellemzővel kell rendelkezniük. Ezenfelül a 6 Képességre szabályosan elosztott pontokkal, 3 Kunszttal és 5 kezdő FATE ponttal rendelkeznek. A Kunsztok számát lehet növelni a kezdeti FATE pontok átcsoportosításával.

A harcban lehetőség van kiemelt fegyverek és páncélok használatára. (Kellően megindokolva ilyen funkciójú eszközök mentális és fizikai összecsapásban is felbukkanhatnak.) A nem kiemelt fegyverek Jellemző és Kunszt formájában jelennek meg. A fegyverek (és páncélok) 1-3 kategóriájúak lehetnek. Sikeres csapás esetén a kategóriával megegyező számú Fokozás járul a sebzéshez (illetve vonódik le). Alapból 2 pont osztható el köztük és a kezdeti FATE pontok ide is átcsoportosíthatóak.

A kockadobás képlete 4d3-8.
985 megtekintés | 5 Válaszok
Írta Moebius Dátum 2014 Augusztus 09, 12:41:43
Indítanék egy kalandot, melynek hátterében egy lázadás állna. Mivel sok kérdés vetődött fel a témát illetően és úgy gondolom Megéri foglalkozni ezzel nyitottam témát neki.
CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A JÁTÉK MIKÉNTJÉT VAGYOK HAJLANDÓ TÁRGYALNI, A VILÁGGAL KAPCSOLATOS SZIMPÁTIA VAGY ELLENÉRZÉS MARADJON EZEN KÍVÜL,ARRA VAN MÁSIK TOPIC!!!
AKI HOZZÁSZÓL CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZON GONDOLATAIT OSSZA MEG, MELYEK A JÁTÉK MIKÉNTJÉRŐL SZÓLNAK!
MINDEN MÁS VÉLEMÉNYT KÉREM HAGYJUNK KI INNEN, CSAK ARRÓL BESZÉLGESSÜNK HOGY LEGYEN A KALAND, ÉS ÖTLETEKET, TANÁCSOKAT VÁROK IDE!

Az első koncepció az lenne hogy a birodalomban, pontosan a birodalom külső szegletein megszaporodik a necron támadások száma, emiatt megrendül pár bolygón a Császárba vetett hit. Megjelennek csoportok melyek azt szorgalmazzák hogy vegyék maguk kezébe a dolgokat, és ne várják míg a birodalom segít, segíteni hajlandó.
A hitben való megingáshoz a birodalmi csapatok nagy veszteségei is hozzájárultak, illetve az információ hiánya.
Ehhez várok tanácsokat, ötleteket, és véleményt hogy lenne-e jövője egy ilyen hangvételű kalandnak.
3494 megtekintés | 126 Válaszok
Írta Sol Dátum 2014 Július 07, 20:17:00
Megnyitottam a facebook oldal, íme a linkje: http://www.facebook.com/tukorkapu

Kérek mindenkit, aki még feltekint ide, az csatlakozzon, hamarosan a nem-játékokkal kapcsolatos témákat is felhelyezem oda, aztán majd ott beszélgethetünk tovább ezekről a témákról, hátha más is bekapcsolódik, nem csak azok, akik egyébként is vitázni szoktak egymással. :)

Ha ismertek tagokat, akik korábban feljártak, akkor küldjétek el nekik ezt a linket, és kérjétek meg őket a csatlakozásra (én is próbálok elérni annyi embert, amennyit csak tudok), próbálok minél többször frissíteni, és elvileg bárki alkothat oda új bejegyzést, így akár indíthattok témát is. :)
182 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Steel Dátum 2014 Április 27, 15:14:16
Jó napokat!

  Első fórumos megnyilvánulásomként rögtön önző szándékkal keresnék érdeklődőket. Hosszas tervezés/átírás/újraírás után azt hiszem késznek mondhatok egy világot, és egy hozzá való rendszert. Progónosz a földi ókorra (apróbb túlzásokkal a Krisztus előtti négy évszázadból táplálkozva) hajazó, Sword and Sorcery zsáner, kicsit másfajta mágikus szabályokkal, és az egyedüli faj az ember, bár több kultúrából lehet válogatni. A rendszert igyekeztem megkönnyíteni, és rugalmassá tenni, alapjába véve a rolemasterben gyökerezik, hatoldalú kockatartalék-célszám értelemben. A dándzsönölés kevéssé valószínű, a világ szabályai szerint akárkit elsodorhatnak az események, így elég lehetőség van a kalandon túl is "élni egy életet".
  Jelentkezzen, aki vállalkozna a tesztjátékra, és válaszul elküldöm neki a dokut minden tudnivalóval. (Tömény olvasmány, előre szólok). Kritikát, észrevételeket is szívesen várok.
2553 megtekintés | 49 Válaszok
Utolsó 10 üzenet:
2015 Április 23, 02:54:14
Ezt majd fejtsd ki kérlek nekem privát üzenetben, mert nem igazán értem, hogy e két postoddal mire is gondoltál. Előre is köszönöm! :)
2015 Április 22, 06:17:45
Ha emlékszel: Elmegyek oda, és és megnézem nincsenek-e ott azok, akiket keresek.... :D nálam legalábbis szükséged van rá
2015 Április 22, 06:05:57
Nekem már mondtad egy párszor... Idejeszintet lépni és felvenni a pszit ;) :D
2015 Április 21, 22:18:26
Aki barbármágiát alkalmazott ellenem, az sem szólt, kommunikáció nélkül én meg honnan tudjam, hogy ki gondolt rám, és ki nem? :)
2015 Április 21, 16:40:36
Hát volt.... Bár akadt aki csak azért mert "Mért nem ír már irgum burgum hajargh!" :)
:D
Annak örülök hogy ezek szerint kilábaltál belőle...
2015 Április 21, 15:57:30
Hosszú volt, szar volt, de már meggyógyultam. Senkinek nem kívánom ezt a betegséget, kiszámíthatatlan tünetei vannak, és eléggé fájdalmas. Köszönöm, aki gondolt rám közben, bár gondolom nem volt sok. :)
2015 Április 21, 15:25:36
Megértjük és szívesen várunk.... Csak ne feledkezz meg kérlek Satriáról ;)
2015 Április 10, 16:51:42
Mindenkitől elnézést kérek, akinek a kalandja miattam áll, de pár napja elkaptam egy csúnya vírust, és most minden bajom van ezért, határozatlan ideig nem leszek.
2015 Március 28, 00:01:14
Sziasztok! Magus szerepjátékhoz keresnénk 1-2 új tagot Debrecenbe! Mesélőnk már van! Kérlek jelezzetek nekem itt Pü-ben ha érdekel! Köszönöm!
2015 Február 03, 10:06:50
Üdv Mindenkinek! Az lenne a kérésem hogy a találkozó témában akit érdekel egy véleményt fűzzön hozzá legalább ha nem is jelentkezik az eseményre. Köszönöm :)
Felhasználó
Összes tag: 650
Legutóbbi: RoxanaWhea
Statisztika
Összes hozzászólás: 212558
Összes téma: 1584
Ma online: 13
Összesített online: 70
(2013 December 19, 15:43:55)
Online felhasználók
Felhasználók: 0
Vendégek: 3
Összesen: 3


SMF 1.1.20 verzió | SMF © 2011, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország & Hipphappsero