FőoldalForum IndexKeresésBejelentkezésRegisztráció
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2015 Április 01, 04:07:15

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Új hozzászólások
[Tegnap - 20:35:43]

[Tegnap - 20:31:24]

[Tegnap - 19:04:25]

[Tegnap - 18:58:23]

[2015 Március 30, 21:20:13]

írta thrall
[2015 Március 30, 18:16:59]

írta Sol
[2015 Március 30, 03:26:27]

[2015 Március 29, 10:49:17]

írta Steel
[2015 Március 28, 21:01:09]

[2015 Március 28, 07:26:00]

[2015 Március 26, 22:10:23]

írta Sol
[2015 Március 25, 19:17:45]

[2015 Március 24, 16:42:14]

írta Asmodus
[2015 Március 23, 11:03:20]

[2015 Március 17, 21:42:43]
Írta Girion Dátum 2015 Február 06, 19:17:22
Warhammer-Lázadás kaland mellékszálaként egy könnyedebb hangvételű, de véresebb és csatatér/harc orientáltabb túlélésre kihegyezett kalandot indítanék. Addig is míg a Lázadás megvalósul, ha megvalósul. Idővel természetesen lehetőség fennáll a szálak egybe futására. Ennek ellenére mindkettőben lehetséges a részvétel. Akit érdekel attól egy legalább 5-6 soros bemutatkozást várnék. Kiféle, miféle, kefé...? A helyszín egy alacsony vagy közepes népsűrűségű bolygó. Korábban civil terep, később katonai, most mészárszék. Lehet jönni katonákkal, civilekkel, bárkivel akit érdemesnek tart a játékos.
Finomítani lehet a terepen, jelenleg maradjunk egy kisebb táborokkal, telepekkel tarkított sűrű vadont.

A Lázadásra is lehet jelentkezni ám.
393 megtekintés | 23 Válaszok
Írta Moebius Dátum 2015 Január 13, 20:06:37
2030 körül járunk. Megannyi megpróbáltatás és az életben maradásért vívott megannyi csata után az Észak-Amerikai kontinensen új Éden van kiépülőben. Egy ugyan tapasztalatlan, ámbár vérbeli tapasztalt vezetőket megszégyenítő személy lépett színre. Kilétét nem sokan tudják, és a hatalmak igyekeznek titkolni de hatalma szerte ismert. Bastet avagy Sekhmeth néven emlegetik, és a bizonyítékok is arra mutatnak hogy a rég elfeledett istennő feltámadt dacolva azzal hogy alig akad hívő a Föld bolygón. Úgy látszik hogy ez számára nem akadály, hatalma máshonnan ered mint ahogy az istenek Pantheonja megszabja. Sokan keresik ezt az oázist, de mindeddig rejtve maradt a szemek elől.

"És eljő a Hatalmasok követe, halandó testben végzi el feladatát. A világ rendje helyrebillentését! Óvakodj igaztalan, óvakodj hát, gőgöd nem töri meg szavát. Eljő hozzánk az Ezerarcú Isten ki halált hoz ellenségeire, megváltást híveire!"
Ismeretlen próféta

A Kaland kiegészítő arról szól hogy a játékosok megleljék az oázist amennyiben kedvük tartja, vagy ezen események által befolyásolt dolgok által uralt környezetben tevékenykedjenek. A játék Továbbra is szabad, játékos orientált, semmi sincs kőbe vésve!

Várom szeretettel az érdeklődőket! :)
103 megtekintés | 0 Válaszok
Írta Sol Dátum 2014 November 17, 20:26:29
Akinek van kedve és ideje (illetőleg azok, akik korábban is töltöttek ki ilyet), annak ajánlom figyelmébe Fromann Richárd kutatásának második fordulóját:
http://www.gamestar.hu/jatekoslet-kerdoiv-kutatas-576-nyeremeny.html
106 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Sol Dátum 2014 Szeptember 03, 05:25:04
No emberek, ha valakit érdekel a játékfejlesztés, sőt mi több a Vampire The Masquerade is, illetőleg azon belül a Sabbat, és annak a Fekete Keze, akkor itt a remek alkalom rá, hogy a hivatalos változat úgy alakuljon, ahogy azt egy rajongó játékfejlesztő megírta, hisz az Onyx Path Publishing még nagyobb teret enged most e projektjével kapcsolatban a játékfejlesztés terén. Az alábbi linken lehet tájékozódni a részleteket illetően:
http://theonyxpath.com/v20-black-hand-vaguely-open-development/
148 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Sol Dátum 2014 Augusztus 21, 20:31:19
Három évvel ezelőtt indult itt egy játék Amnézia címmel Damien Maelstrom nevű tagunk által, aki egy időben az oldal egyik moderátorának szerepét is betöltötte. A játék címe tökéletesen kifejezi, hogy miről is szólt annak idején ez a kaland.

Időről-időre felmerül bennünk, hogy jó lenne előhozni régi jól bevált kalandokat, amik ilyen-olyan indok miatt korábban félbeszakadtak, most Girion részéről merült fel az ötlet, hogy pár játékot vissza kellene hozni az archívumból, én meg úgy döntöttem, hogy ennek a játéknak a felélesztését elvállalom, mert nem sokkal a játék félbemaradása után Damien értekezett nekem egy keveset, melyet így saját kézbe véve pár helyen azért átalakítok a saját szájízem szerint.

A játékot 3-5 játékosszámmal mesélném, azaz 3 játékos alatt nem kezdem el a történetet. A játékhoz követelmény, hogy mindenki a saját nemével megegyező nemű karaktert alakít, a karakter külsejét minimum 4-5 sorban le kellene írni, és elküldeni nekem privát üzenetben, úgy, hogy a leírás a következő pár rövidebb adatot mindenképpen tartalmazza:
 - Körül-belüli kor;
 - Körül-belüli testmagasság;
 - Körül-belüli testalkat;
 - Bőrszín;
 - Etnikai háttér.
737 megtekintés | 11 Válaszok
Írta Girion Dátum 2014 Augusztus 21, 19:09:31
Korábban merült fel az Aréna/Zúzda ötlete a Játékos kerestetik topicban. Íme az első lépés efelé.

Az Arénában külön erre a célra alkotott karakterek csapnak össze. Ez alatt, amennyiben mindkét fél egyetért, nem feltétlenül kell harcot érteni. Mentális vagy szociális összetűzés is megvalósítható. Rendszernek a FATE Accelerated verziója lesz itt használatban. Ez ingyenesen letölthető és használható. Egy meglepően jó magyar fordítása is elérhető az útvesztő.uw jóvoltából.

A karaktereknek egy Főmotívummal, egy Gubanccal és 3 egyéb Jellemzővel kell rendelkezniük. Ezenfelül a 6 Képességre szabályosan elosztott pontokkal, 3 Kunszttal és 5 kezdő FATE ponttal rendelkeznek. A Kunsztok számát lehet növelni a kezdeti FATE pontok átcsoportosításával.

A harcban lehetőség van kiemelt fegyverek és páncélok használatára. (Kellően megindokolva ilyen funkciójú eszközök mentális és fizikai összecsapásban is felbukkanhatnak.) A nem kiemelt fegyverek Jellemző és Kunszt formájában jelennek meg. A fegyverek (és páncélok) 1-3 kategóriájúak lehetnek. Sikeres csapás esetén a kategóriával megegyező számú Fokozás járul a sebzéshez (illetve vonódik le). Alapból 2 pont osztható el köztük és a kezdeti FATE pontok ide is átcsoportosíthatóak.

A kockadobás képlete 4d3-8.
955 megtekintés | 5 Válaszok
Írta Moebius Dátum 2014 Augusztus 09, 12:41:43
Indítanék egy kalandot, melynek hátterében egy lázadás állna. Mivel sok kérdés vetődött fel a témát illetően és úgy gondolom Megéri foglalkozni ezzel nyitottam témát neki.
CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A JÁTÉK MIKÉNTJÉT VAGYOK HAJLANDÓ TÁRGYALNI, A VILÁGGAL KAPCSOLATOS SZIMPÁTIA VAGY ELLENÉRZÉS MARADJON EZEN KÍVÜL,ARRA VAN MÁSIK TOPIC!!!
AKI HOZZÁSZÓL CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZON GONDOLATAIT OSSZA MEG, MELYEK A JÁTÉK MIKÉNTJÉRŐL SZÓLNAK!
MINDEN MÁS VÉLEMÉNYT KÉREM HAGYJUNK KI INNEN, CSAK ARRÓL BESZÉLGESSÜNK HOGY LEGYEN A KALAND, ÉS ÖTLETEKET, TANÁCSOKAT VÁROK IDE!

Az első koncepció az lenne hogy a birodalomban, pontosan a birodalom külső szegletein megszaporodik a necron támadások száma, emiatt megrendül pár bolygón a Császárba vetett hit. Megjelennek csoportok melyek azt szorgalmazzák hogy vegyék maguk kezébe a dolgokat, és ne várják míg a birodalom segít, segíteni hajlandó.
A hitben való megingáshoz a birodalmi csapatok nagy veszteségei is hozzájárultak, illetve az információ hiánya.
Ehhez várok tanácsokat, ötleteket, és véleményt hogy lenne-e jövője egy ilyen hangvételű kalandnak.
3361 megtekintés | 126 Válaszok
Írta Sol Dátum 2014 Július 07, 20:17:00
Megnyitottam a facebook oldal, íme a linkje: http://www.facebook.com/tukorkapu

Kérek mindenkit, aki még feltekint ide, az csatlakozzon, hamarosan a nem-játékokkal kapcsolatos témákat is felhelyezem oda, aztán majd ott beszélgethetünk tovább ezekről a témákról, hátha más is bekapcsolódik, nem csak azok, akik egyébként is vitázni szoktak egymással. :)

Ha ismertek tagokat, akik korábban feljártak, akkor küldjétek el nekik ezt a linket, és kérjétek meg őket a csatlakozásra (én is próbálok elérni annyi embert, amennyit csak tudok), próbálok minél többször frissíteni, és elvileg bárki alkothat oda új bejegyzést, így akár indíthattok témát is. :)
164 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Írta Steel Dátum 2014 Április 27, 15:14:16
Jó napokat!

  Első fórumos megnyilvánulásomként rögtön önző szándékkal keresnék érdeklődőket. Hosszas tervezés/átírás/újraírás után azt hiszem késznek mondhatok egy világot, és egy hozzá való rendszert. Progónosz a földi ókorra (apróbb túlzásokkal a Krisztus előtti négy évszázadból táplálkozva) hajazó, Sword and Sorcery zsáner, kicsit másfajta mágikus szabályokkal, és az egyedüli faj az ember, bár több kultúrából lehet válogatni. A rendszert igyekeztem megkönnyíteni, és rugalmassá tenni, alapjába véve a rolemasterben gyökerezik, hatoldalú kockatartalék-célszám értelemben. A dándzsönölés kevéssé valószínű, a világ szabályai szerint akárkit elsodorhatnak az események, így elég lehetőség van a kalandon túl is "élni egy életet".
  Jelentkezzen, aki vállalkozna a tesztjátékra, és válaszul elküldöm neki a dokut minden tudnivalóval. (Tömény olvasmány, előre szólok). Kritikát, észrevételeket is szívesen várok.
2493 megtekintés | 49 Válaszok
Írta Sol Dátum 2013 November 20, 19:18:41
Kedves tagok!

Idén folytatódik Fromann Richárd Játékoslét Kutatása, mely a címben megemlített témákkal foglalkozik, de ezt a kutató részletesebben elmagyarázza az alábbi beszámolójában. A tavaly, vagy tavaly előtt regisztrált tagoknak ismerős lehet ez a kutatás, aki idén regisztrált, annak mindenképpen ajánlom az alábbi beszámoló átolvasását mielőtt bármibe is belekezd. Aki korábban is részt vett a kutatásban, és esetleg nem értesült volna az eredményekről, az a következő linken olvashatja el a szubkultúránkkal foglalkozó kutató részletes elemzését: http://jatekkutatas.hu/page.php?16

Megkérnék minden tagot, hogyha teheti, akkor szánjon rá pár percet idejéből, hogy kitöltse a kutatás kérdőívét, segítsünk ezzel Richárdnak!

Kedves Játékos!

Az ELTE Szociológia Doktori Iskola PhD-hallgatója vagyok, és egy olyan kutatáshoz kérném a segítségedet, amelyben elsősorban a
sokszereplős online szerepjátékosok (MMORPG) világát szeretném minél jobban megismerni, de kontrollcsoportként az ún. MULTIPLAYER játékosok és az asztali szerepjátékok (RPG) játékosai is nagyon fontosak ebben a felmérésben. Eddig több mint 10.000 játékos kérte az eredmények bemutatását. A kutatással kapcsolatos összes információt, eredményeket és még sok-sok érdekességet találhatsz a megújult
honlapunkon (www.jatekkutatas.hu) és Facebook oldalunkon (www.facebook.com/jatekkutatas).

Ha idén (is) szeretnél a JátékosLét kutatásban részt venni, és jelenleg AKTÍV (multiplayer, MMORPG vagy RPG) játékos vagy, akkor kérlek,
töltsd ki ezt a 2013. évi kérdőívet, mely csupán kb. 10-15 percet vesz igénybe. Nagy örömmel venném, ha válaszaiddal hozzájárulnál ezen kutatás eredményességéhez.

http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/612261375

Köszönettel:
Fromann Richárd
310 megtekintés | Értékelés: 0 (0 értékelés)
Utolsó 10 üzenet:
2015 Március 28, 00:01:14
Sziasztok! Magus szerepjátékhoz keresnénk 1-2 új tagot Debrecenbe! Mesélőnk már van! Kérlek jelezzetek nekem itt Pü-ben ha érdekel! Köszönöm!
2015 Február 03, 10:06:50
Üdv Mindenkinek! Az lenne a kérésem hogy a találkozó témában akit érdekel egy véleményt fűzzön hozzá legalább ha nem is jelentkezik az eseményre. Köszönöm :)
2015 Január 31, 16:03:44
Neked is Morpheus Báró! :)
2015 Január 31, 15:45:34
Üdv mindenkinek
2015 Január 29, 11:01:50
Sziasztok! Egy tükörkapu találkozó nincs tervben?
2015 Január 25, 18:16:31
Nehezen lehettél 2014-ben az Uradalmon (hacsak nem az fb-s oldalra céloztál oldal alatt), mert 2013. december 2., 22:13 -i fb-s Uradalom bejegyzés szerint az oldal megszűnt.
2015 Január 25, 18:04:53
még 2014ben voltam is az oldalon, ha nem tévedek nagyot. nem mintha nagyon aktiv lettem volna ott, csak nagy kár érte.
2015 Január 25, 14:36:17
Ritkán vagy netközelben Nightcrawler, már egy jó ideje megszűnt, még az fb oldala: https://www.facebook.com/rejtett.uradalom sem működik túlságosan 2012 óta.
2015 Január 24, 19:51:23
mi lett a rejtett uradalommal, csak nem megszűnt teljesen? :o
2015 Január 22, 18:05:24
Ment a pm! :)
Felhasználó
Összes tag: 647
Legutóbbi: Laviniah
Statisztika
Összes hozzászólás: 212385
Összes téma: 1579
Ma online: 11
Összesített online: 70
(2013 December 19, 15:43:55)
Online felhasználók
Felhasználók: 2
Vendégek: 4
Összesen: 6


SMF 1.1.20 verzió | SMF © 2011, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország & Hipphappsero